Mark Wahlberg viel voor rol in Netflix-film 1 kilo per dag af

Mark Wahlberg  op de première van 'Spenser Confidential'
AFP Mark Wahlberg op de première van 'Spenser Confidential'
Mark Wahlberg is tijdens de voorbereidingen voor zijn rol in ‘Spenser Confidential’ bijna 5 kilo afgevallen in vijf dagen. Dat vertelde hij tijdens de première van de Netflix-film aan Entertainment Tonight. De 48-jarige spierbundel vertelde er ook meteen bij hoe hij dat voor elkaar kreeg.

"Ik verloor letterlijk 10 pond in vijf dagen door te vasten en te reinigen. Dat deed ik gewoon door het drinken van bottenbouillon. Na drie dagen at ik wat gestoomde groenten en een beetje proteïne 's nachts en dat was het."
In ‘Spenser Confidential’, vanaf 6 maart wereldwijd op Netflix te zien, speelt Walhberg een voormalig agent die vooral bekend staat om het veroorzaken van problemen in plaats van ze op te lossen. Als hij wordt vrijgelaten uit de gevangenis en op het punt staat Boston te verlaten, vraagt zijn voormalige bokscoach en mentor Henry (gespeeld door Alan Arkin) hem te helpen met het trainen van de veelbelovende amateurvechter Hawk (Winston Duke). Wanneer twee van Spensers ex-collega's worden vermoord, rekruteert hij Hawk en zijn ex-vriendin Cissy (Iliza Shlesinger) om hem te helpen bij zijn onderzoek naar de daders.

Mark Wahlberg
Invision Mark Wahlberg

Getraind
De regie is in handen van Peter Berg. Wahlberg: "Dit is onze vijfde film samen, maar bij de vorige vier was ik totaal uit vorm en kon ik eten en drinken wat ik wilde. Dat paste ook bij de rollen." Maar voor zijn rol als Spenser moest Wahlberg topfit op de set verschijnen. "Ik zei oké, geen probleem. Ik heb vijf maanden als een gek getraind."
De opnames waren deels in de straat waar Wahlberg opgroeide. "We zaten gewoon op het bordes van mijn ouderlijk huis te wachten om aan de overkant van de straat te gaan draaien. Het was vrij surrealistisch, gezien de manier waarop mijn jeugd is verlopen en alle problemen die ik heb gehad. De cirkel werd hier rond en dat was eigenlijk geweldig."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.