Mark Ruffalo wilde de Hulk eigenlijk helemaal niet spelen: “Ik ben nog altijd bang”

Mark Ruffalo
Jonathan Short/Invision/AP Mark Ruffalo
Met Mark Ruffalo heeft Marvel eindelijk een Hulk gevonden die aanvaard wordt door het grote publiek. Naar eigen zeggen voelde de acteur er echter niet veel voor om in de groene huid van de superheld te kruipen. “Ik heb het Joss Whedon, die ‘The Avengers’ maakte, uit zijn hoofd proberen te praten”, bekent hij. “Maar hij was ervan overtuigd dat ik het wél zou kunnen, dus heb ik na lang twijfelen toegezegd.”

Een straatje zonder einde, zo leek de zoektocht naar de Hulk wel. Eric Bana speelde de groene superheld in de eerste Marvel-film, die in 2003 verscheen. De reviews waren echter zo slecht dat hij geen tweede keer werd teruggevraagd, ook al is het de gewoonte van Marvel Studio’s om steeds dezelfde acteurs aan te nemen voor dezelfde rol. In 2008 probeerden ze het nog eens, bij  de start van hun splinternieuwe Marvel Cinematic Universe. Deze keer kreeg Edward Norton de kans om de reputatie van personage Bruce Banner te redden in ‘The Incredible Hulk’, maar tevergeefs. De reacties waren zo mogelijk nog slechter.

Sinds de film ‘The Avengers’ is het Mark Ruffalo die de eer krijgt om de oneliner ‘Hulk, smash’ uit te spreken. “Ik had nochtans schrik dat ik het zou verpesten. Ik zei Whedon: ik heb zoiets nog nooit gedaan! Ik had schrik voor het technologische aspect. Ik heb er nog altijd schrik voor, want in elke film heb ik daar problemen mee. Maar ik probeer mijn grenzen te verleggen. Ik push mezelf om dingen te doen waar ik bang voor ben: make fear your friend.”

"C'est en quelque sorte mon film de Hulk", dit Mark Ruffalo.
DR "C'est en quelque sorte mon film de Hulk", dit Mark Ruffalo.
Eric Bana, Edward Norton, en Mark Ruffalo
Marvel Eric Bana, Edward Norton, en Mark Ruffalo5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sandra Adriaens

  Die digitale Hulks van de voorbije 20 jaar zijn helemaal niet angstaanjagend. Die lijken onnatuurlijk en zielloos en overgeproduceerd. De originele Hulk met Lou Ferrigno, die is natuurlijk en scary.

 • STEVEN VERVAET

  Ik vond nochtans dat de Eric Bana het super deed. Die film vind nog altijd het beste

 • Kevin Vermeir

  Marvel heeft dan ook verschillende populaire karakters in de film zitten dan enkel de Hulk

 • Kjell Van De Velde

  Nikoloz, het is nu ook niet te zeggen dat Mark er niets van bakt. In tegendeel. Los daarvan heeft hij ook wat meer op zijn palmares staan dan wat Marvel films.

 • Nikoloz Petelava

  Norton had een heel interessante visie voor de hulk dat het personage meer maakte dan een woedende groene monster. Maar de studio en regisseur steunden hem er niet in en dat verpestte het. Hij is een zeer goede acteur.