Man sleept Titanic-regisseur voor de rechter: "Hij heeft Jack op mij gebaseerd"

Titanic
Amerika is een bizarre rechtszaak rijker: een zekere Stephen Cummings uit Florida heeft zopas klacht ingediend tegen regisseur James Cameron. De reden? "Hij heeft het personage Jack Dawson uit Titanic zonder toestemming op mij gebaseerd."

Natuurlijk is het niet netjes om zomaar een personage op iemand te baseren zonder diens toestemming, maar Cummings heeft vreemd genoeg helemaal niets te maken met de Titanic. Volgens hem heeft Cameron de film dan ook niet gebaseerd op de historische ramp uit 1912, maar wél op een persoonlijke ramp van Cummings. Die beweert dat de succesprent gaat over twee vrienden van hem die een bootongeluk kregen in 1988, waarbij de vrouw overleefde en de man niet.

Dat lijkt natuurlijk erg onwaarschijnlijk. Er stierven in totaal meer dan 1.500 personen bij de ramp van de Titanic, en we denken niet dat Cummings' verhaal het enige is dat lijkt op dat van Jack en Rose. Cameron kan het evengoed op een van de slachtoffers van de Titanic gebaseerd hebben, of het gewoon zelf verzonnen hebben. Wij vermoeden dat de rechter dan ook zal oordelen dat Cummings niet het alleenrecht heeft op het tragische liefdesverhaal en dat zijn claim van 300 miljoen dollar (plus 1 procent aan royalties) afgewezen zal worden.