Makers ‘Robocop Returns’ willen Peter Weller (71) opnieuw in de hoofdrol

Robocop
ANP Kippa Robocop
Er wordt in Hollywood naarstig gewerkt aan een sequel op ‘Robocop’ uit 1987, en de makers zijn vastbesloten om een bekend gezicht uit het origineel te strikken. Producent en scenarist Ed Neumeier vertelde in een interview met de website HN Entertainment dat ze niemand minder dan Peter Weller (71) opnieuw op de loonlijst willen. 

Producent Ed Neumeier, die ook het scenario van de Robocop-sequel schreef, stelt dat hij en regisseur Neill Blomkamp graag willen dat de voormalige hoofdrolspeler Peter Weller opnieuw gaat meespelen in het nieuwe project, dat voorlopig ‘Robocop Returns’ heet. 

“Als we DNA van de oude film in de nieuwe gebruiken, krijg je continuïteit. Fans kunnen het merk dan echt omarmen. Toen ik het script van deze sequel aan het schrijven was, hoorde ik trouwens de hele tijd Peter’s stem. Peter voegt heel wat toe aan deze serie.” Weller zelf lijkt minder enthousiast om terug te keren naar zijn iconische rol. De 71-jarige acteur liet al weten dat hij geen interesse heeft in een comeback. 

De originele ‘Robocop’ werd door de Nederlander Paul Verhoeven geregisseerd en groeide uit tot een cultklassieker. In 1990 en 1993 volgden er twee rechtstreekse vervolgen, maar die werden slecht ontvangen. In 2014 werd een remake van het origineel gemaakt, maar ook die kon geen potten breken. ‘Robocop Returns’ wordt geregisseerd door de Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp, die een Oscarnominatie kreeg voor zijn eerste langspeelfilm ‘District 9'. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.