Exclusief voor abonnees

Let it go: wat een vrouwelijk lief voor Elsa had kunnen betekenen

Anna en Elsa in 'Frozen 2'.
Disney Anna en Elsa in 'Frozen 2'.
Tot grote teleurstelling van de lgbtq+-gemeenschap is ‘Frozen 2' niet de film waarin Elsa ontdooit. Nochtans had een homoseksueel Disney-personage wel een grote impact kunnen hebben. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri Dewasmes

  Is het eigenlijk nog OK om in 2019 heteroseksueel te zijn? Want als het mannelijk hoofdpersonage in een film te mannelijk is dan staan de feministen op hun achterste poten, en valt er geen homoseksualiteit te bespeuren dan is het zogezegd een gemiste kans. Maak de volgende James Bond of Indiana Jones anders meteen een zwarte, lesbische transgender vrouw, dan zijn alle mensen die zich minderwaardig en gekleineerd voelen eindelijk ook eens tevreden.

 • Filip Van Bouwel

  Waarom moeten de 99% die hetero zijn constant maar alles aanpassen en zich in allerlei bochten wringen om toch maar niet de lgbt-communitie tegen de borst te stoten. Net door zich zo constant druk te maken, halen ze de afgunst van veel mensen net op zich, hoewel die mensen op zich niets tegen lgbt hebben.

 • Bart Vandevelde

  Dus volgens de holebi gemeenschap is een sterke vrouw automatisch een lesbische? Als dat geen sexisme is, dan weet ik het niet meer.

 • Dominic Palinckx

  Of dat blijkt dat Elsa een piemeltje heeft dat zou nog beter zijn geweest voor onze kinderen!

 • Dirk Peeters

  Wat het had kunnen betekenen, is dat Disney veel minder winst zou maken omdat mensen niet naar de tekenfilm zouden gaan kijken en de dvd niet in huis zouden laten. Money rules the world.