Leonardo Di Caprio en Brad Pitt hadden al véél eerder samen kunnen acteren, in 'Brokeback Mountain'

Brad Pitt en Leonardo Di Caprio hadden in 'Brokeback Mountain' kunnen spelen.
Photo News/Cineart Brad Pitt en Leonardo Di Caprio hadden in 'Brokeback Mountain' kunnen spelen.
Hoewel de eerste film waarin Leonardo DiCaprio en Brad Pitt samen te zien zijn volgend jaar uitkomt in de vorm van misdaadfilm 'Once Upon A Time In Hollywood', hadden de twee al veel eerder als duo kunnen schitteren op het witte doek. Maar volgens regisseur Gus van Sant wezen ze de rol van homokoppel in 'Brokeback Mountain' af. 

"Het was lastig om twee acteurs te vinden die de hoofdrollen op zich namen," aldus Van Sant, die oorspronkelijk de beoogde regisseur van de film was. "Zo'n beetje alle grote namen zijn de revue gepasseerd: Leonardio DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon, Ryan Phillippe...maar ze zeiden allemaal nee. Daar had elk zo z'n reden voor." Van Sant zag van het project af, waarna collega regisseur Ang Lee het stokje overnam. En met succes.

Uiteindelijk gingen de rollen naar Heath Ledger en Jake Gyllenhaal, die beiden een Oscarnominatie kregen voor hun acteerwerk. De film zelf werd bekroond met 3 Oscars. Daarbij werden er dankzij 'Brokeback Mountain' veel taboes doorbroken over homoseksualiteit.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mike Dobbels

    Twas een stomme film, zijn oscars onwaardig...