Lady Gaga en Angelina Jolie vechten om rol van Cleopatra in nieuwe film

Angelina Jolie en Lady Gaga vechten om dezelfde rol.
Getty Angelina Jolie en Lady Gaga vechten om dezelfde rol.
Een nieuwe Hollywoodproductie van ‘Cleopatra’ is in de maak, en zowel Lady Gaga als Angelina Jolie hebben hun zinnen op de rol gezet. Misschien grijpen ze er allebei naast, gezien het publiek er niet van overtuigd is dat de Egyptische koningin blank was.

Filmbedrijf Sony zou Angelina Jolie al langer in de gaten houden met de rol in het achterhoofd, maar sinds Lady Gaga een Oscarnominatie in de wacht sleepte voor haar rol in ‘A Star Is Born’, is ook zij een zeer gegeerde kandidaat. Zowel Angelina als Gaga zouden interesse hebben. 

Geruchten over de titanenstrijd tussen de twee actrices deed heel wat losbreken op Twitter. Niet iedereen ziet het zitten om alweer een blanke actrice als Cleopatra te zien, zoals Elizabeth Taylor haar destijds speelde in 1963. 

Niet blank

Hoewel Cleopatra van Griekse afkomst was, wijzen bepaalde onderzoeken erop dat ze misschien wel eens een bruine huid kon hebben. Dat is onder andere gebaseerd op bevindingen in de graftombe van haar zus, Arsinoë. Onderzoekers menen dat haar botten erop wijzen dat zij alvast een gemengde etniciteit had. Maar langs de andere kant weet men niet zéker of het om de zus van Cleopatra gaat, want haar lijk verdween tijdens de tweede wereldoorlog en dat maakte verder onderzoek onmogelijk. 

Volgens fans is er echter reden genoeg om de rol van Cleopatra dit keer aan een zwarte vrouw te geven. En uiteraard duikt Beyoncé meteen op als één van de topfavorieten, onder andere omdat ze naar de Egyptische koningin Nefertiti verwees in haar shows. Langs de andere kant wordt er op sociale media wel verwezen naar de interessante neus van Lady Gaga, die dicht aanleunt bij de iconische neus van de koningin. 

Het is nog niet duidelijk welke actrice met de rol zal gaan lopen, of wanneer de film verschijnt.

 4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karine Roeland

  Is het niet logisch om de beste actrice te nemen in plaats van 'positieve discriminatie' of politiek correct te beslissen?

 • Michel Jacobs

  Dat gevecht willen we liever zien dan de film. Snel! Het modderbad!

 • Chantal BODDAERT

  Ik zou voor lady Gaga gaan ....

 • Benny Steeman

  Perfecte rol voor Lady Gaga