Kritiek maakte Jar Jar Binks-acteur suïcidaal

Queen Amidala (Natalie Portman) en Jar Jar Binks in 'Star Wars Episode I: The Phantom Menace'.
EPA Queen Amidala (Natalie Portman) en Jar Jar Binks in 'Star Wars Episode I: The Phantom Menace'.
Ahmed Best, de man die de stem verzorgde van het gehate 'Star Wars'-karakter Jar Jar Binks, overwoog een einde aan zijn leven te maken vanwege de golf aan negatieve reacties die hij kreeg. Dat onthult de acteur via Twitter.

Bij een foto waarop Ahmed met zijn zoon op een brug staat, vermeldt hij dat dat de plek was waar hij bijna zijn leven beëindigde. "Het is nog steeds moeilijk om er over te praten. Ik heb het overleefd en dit kleine mannetje heb ik er voor teruggekregen", schrijft Ahmed.

De acteur schrijft niet specifiek dat de kritiek op zijn rol in 'Star Wars' de reden was, maar dat is wel aannemelijk omdat Ahmed vermeldt dat de problemen twintig jaar geleden begonnen. In 1999 kwam 'Star Wars: Episode I - The Phantom Menace' uit, waarin Jar Jar Binks voor het eerst te zien was. Eerder zei Ahmed ook al dat hij doodsbedreigingen kreeg vanwege zijn 'Star Wars'-verleden.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jenny Caytan

    Personage Jar Jar was zeker niet veel slechter dan de ewoks. Het stond alleen in de verkeerde star wars film... Episode 1 is dan ook de slechtste (ik ben een grote star wars fans). Personage was beter in zijn recht gekomen in een 1 van de eventueel alleenstaande verhalen