Komiek Chris Rock gaat ‘Saw’-horrorfilms volledig opnieuw lanceren

Jigsaw in de populaire horrorreeks 'Saw'.
rv Jigsaw in de populaire horrorreeks 'Saw'.
De Amerikaanse komiek Chris Rock, bekend van onder andere Saturday Night Live, wil de bekende horrorreeks Saw nieuw leven inblazen. De Saw-films kwamen uit tussen 2004 en 2017, en volgden het verhaal van de psychopathische seriemoordenaar Jigsaw, die zijn slachtoffers voor onmenselijke morele keuzes stelde. 

Rock gaat voor de franchise samenwerken met Lionsgate, het productiebedrijf achter onder meer de John Wick-films, dat destijds ook de Saw-reeks uitbracht. “Toen Chris Rock naar ons toe kwam en in detail zijn akelige visie op een Saw-spin-off beschreef, waren we meteen mee” zei Lionsgate-topman Joe Drake in een statement. “Saw is een van grootste horrorreeksen en een van onze meest succesvolle producties ooit.”

Aan de originele Saw-serie zou Lionsgate meer dan een miljard dollar verdiend hebben. “Ik ben al sinds het begin in 2004 een grote fan van Saw”, vertelde bezieler Rock in hetzelfde statement. “Ik kan niet wachten om het concept naar een nieuw intens en nog gestoorder niveau te tillen.” 

Wanneer de productie van de spin-offs begint en wanneer ze uitkomen is nog niet bekend. Eerst zal Rock nog te zien zijn in de Netflix-film Dolemite Is My Name! alsook in de bekende reeks Fargo

Chris Rock.
Photo News Chris Rock.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.