Kinepolis bioscopen maken zich klaar voor heropening: “Er is een protocol uitgewerkt voor de veiligheid”

Kinepolis maakt zich klaar om weer open te gaan.
ANP Kinepolis maakt zich klaar om weer open te gaan.
Nu de winkels pas heropend zijn, begint ook Kinepolis Group voorzichtig na te denken over een heropstart. Bij ons zijn de bioscopen al sinds 13 maart op slot. De grootste lokale ketens, Kinepolis en UGC, sloten toen beiden de deuren. 

“Als management zijn wij ervan overtuigd dat wij de nodige maatregelen hebben genomen om deze crisis het hoofd te bieden”, zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group. “Wij kijken ernaar uit binnenkort opnieuw de deuren van onze bioscopen te kunnen openen en bezoekers de ultieme filmbeleving te bieden, in een veilige omgeving. Wij hebben hiertoe een protocol uitgewerkt ter bescherming van bezoekers en medewerkers, en zijn hierover in overleg met de sectorfederaties en lokale overheden. Bioscopen bieden dicht-bij-huis entertainment, in een controleerbare omgeving, en zijn een manier om het beperkte vrijetijdsaanbod deze zomer uit te breiden.”

Minder zitplaatsen

Wat de veiligheidsmaatregelen precies zullen inhouden, kan Kinepolis op dit moment nog niet vrijgeven. “We wachten de reacties van de sector en de lokale overheden af”, aldus woordvoerder Anneleen Van Troos. Al valt wel te verwachten dat men niet meteen voor volle zalen zal kiezen, en dat de snoepwinkel zal sluiten. “Het spreekt voor zich dat de maatregelen een impact gaan hebben op onze zitcapaciteit. Maar concrete details daarover hebben we nog niet. Vanaf het moment dat al deze maatregelen wél op punt staan zullen we daar ook onmiddellijk over communiceren.” 

Genoeg films

Bij Kinepolis België verwacht men dat er voldoende films beschikbaar zullen zijn tegen de tijd dat de zalen weer openen. Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid dus niet terugvallen op oudere prenten. Films waarvan we zeker weten dat ze nog deze zomer zullen verschijnen, zijn ‘Mulan’, ‘Tenet’ en ‘Wonder Woman 2'. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michael Vanden Broucke

    Cinema is een van onze grote hobbies. Wij komen alvast!!

  • David Zircom

    Heel belangrijk is te communiceren welk soort van ventilatiesysteem het bedrijf gebruikt in welke locatie gebruikt. Kwestie van te weten of je mondmasker dient te dragen of niet. Zolang het niet gerecupereerde lucht gebruikt van binnen met kans op contaminatie draag je best mondmasker. Als de uitgeademde lucht terug wordt gerecupereerd en in het circuit komt, krijg je sowieso besmettingen zoals in de tehuizen waar velen stierven. Als het van buiten komt, is er weinig aan de hand.

  • Juliette Nijs

    De snoepwinkels dicht... Dat is net het enige waar ze echt hun brood en hun winsten aan verdienen. De filmticketjes zelf leveren amper winst op, laat staan als je maar halve zalen hebt. Ondertussen heeft ook iedereen wel genoeg film en tv gezien om paar jaar verder te komen vrees ik, dus of er veel volk zal komen kijken? Terug wat meer outdoor activiteiten doen ja.