Kassa kassa: ‘Bad Boys’ breekt Amerikaanse box-office

De regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah van de nieuwe 'Bad Boys For Life'.
ANP De regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah van de nieuwe 'Bad Boys For Life'.
‘Bad Boys for Life’, het Hollywooddebuut van de Belgische filmmakers Adil El Arbi (31) en Bilall Fallah (34), heeft zijn start in de Noord-Amerikaanse bioscopen niet gemist. De actiefilm met Will Smith en Martin Lawrence in de hoofdrollen bracht in zijn openingsweekend 68 miljoen dollar, of 61 miljoen euro, in het laatje en staat daarmee op kop van de box-office.

Will Smith en Martin Lawrence vertolkten ook al in de twee vorige ‘Bad Boys’-films, geregisseerd door Michael Bay, de rol van twee coole politieagenten die zich niet aan de regels houden en het prima met elkaar kunnen vinden. Vijfentwintig jaar na ‘Bad Boys’ en zeventien jaar na ‘Bad Boys II’ is er nu eindelijk een derde film, geregisseerd door onze eigen Adil El Arbi en Bilall Fallah. Die ging afgelopen zondag in première.

De film werd op een strategisch moment uitgebracht, want in de Verenigde Staten vierden ze Martin Luther King Day weekend. Dan hebben de Amerikanen een verlengd weekend van 4 dagen, en dus genoeg tijd om een cinemabezoekje te doen. Dat resulteerde in een openingsweekend van 68 miljoen dollar, en daarmee is ‘Bad Boys’ het tweede grootste filmdebuut in januari ooit. Enkel ‘American Sniper’ deed het beter met 89 miljoen in 2015. In vergelijking met z’n voorgangers, is ‘Bad Boys For Life’ trouwens ook een overweldigend succes: de tweede film bracht in z’n eerste  weekend ‘slechts’ 46 miljoen dollar op.

Op plaats twee in de box-office, met 22,5 miljoen dollar, staat “Dolittle” met Robert Downey Jr. in de rol van de bekende dokter. Op drie staat “1917" van Sam Mendes, met 22,1 miljoen dollar. 
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Veerle Hertens

  Proficiat mannen, het is jullie van harte gegund!

 • Jan Hendrickx

  Puur en alleen de franchise. Had zowiezo geslaagd.

 • Anas Amezian

  Heeft niet alleen met de franchise te maken Sjaak. De film kon even goed floppen. Maar dat was niet het geval. Ze hebben het zelfs beter gedaan dan de vorige regisseur Michael Bay. En niemand kan ze deze eer afnemen en jij ook niet. Goed gedaan Adil en Bilall de Marokkaanse Belgische directors. Proficiat!

 • Karel van de Casserie

  Fantastisch, hopelijk maken die gasten dat daar verder, en kunnen ze zo de Belgische filmwereld wat meetrekken?!

 • Claudia Cocozza

  Nu ineens zijn ze Belg... Trieste bedoening... Had graag gezien wat de koppen waren geweest als de film een flop had geweest.... Maar dit terzijde... Geweldig gedaan,proficiat.. en aan diegene die hier zit te muggenziften dat het normaal is na zoveel jaar... Ik had het u graag zelfs zien doen...