Jonas Van Geel in Vlaamse stemmencast Ice Age 5

We zitten alweer aan de vijfde Ice Age-film die als subtitel Collison Course meekreeg. Opnieuw staat een hoop bv's klaar om hun stem te lenen aan bekende én nieuwe animatiefiguurtjes. Ook nieuw - maar dan bij de Vlaamse bende acteurs - is Jonas Van Geel, die de stem van ene Shangri Llama voor zijn rekening neemt.

Ook van de partij zijn: Kevin Janssens (Sid), Lucas Van den Eynde (Diego), Koen De Graeve (Manny), Herwig Ilegems (Buck), Evelien Bosmans (Brooke), Thomas Van Achteren (Julian), Tania Van der Sanden, Charlotte Vandermeersch, Jelle De Beule, Britt Van Der Borght, Aagje Dom, Nico Sturm, Dries Vanhegen, ERgin Arslanbas en... Frank Deboosere. De regie is in handen van oude rot in het vak met de gouden stem, Vic De Wachter.

Het verhaal
Scrats epische achtervolging van het ongrijpbare eikeltje zorgt er dit keer voor dat hij in de ruimte terechtkomt. Hij brengt er per ongeluk een kosmische kettingreactie teweeg die de wereld van Ice Age volledig dreigt te veranderen.

Om zichzelf te redden moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de kudde hun huis verlaten en beginnen aan een reis vol humor en avontuur door nieuwe, exotische landen. Ze ontmoetten daarbij een groot aantal nieuwe, kleurrijke karakters.

Vanaf 13 juli in de bioscoop, in 2D en 3D.