Joker breekt ondanks ophef records in Amerikaanse bioscopen

Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix.
REUTERS Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix.
Ondanks de ophef over de film ‘Joker’, is deze immens populair in de Verenigde Staten. Vrijdag verdienden de makers bijna 40 miljoen dollar, omgerekend bijna 44 miljoen euro, aan bioscoopkaartjes voor de film. Dat maakt het de best verdienende opening in oktober ooit. 

Waarschijnlijk gaat de film in het hele weekend 92 miljoen dollar ophalen. Dat is veel meer dan het huidige record, de 80,3 miljoen dollar die de film ‘Venom’ vorig jaar ophaalde.

De Joker-films worden controversieel genoemd vanwege de manier waarop 'het kwaad' wordt neergezet. In 2012 schoot een man in Aurora verschillende mensen neer in een bioscoop tijdens ‘The Dark Knight Rises’, een film waar de Joker ook in voor komt. De schutter was gekleed als dat karakter. Veel Amerikanen zijn bang dat de nieuwe film ook tot incidenten zal leiden en verschillende bioscopen hebben extra beveiliging ingeschakeld.

De nieuwe film heeft op het Venice Film Festival de Golden Lion gewonnen, de grootste prijs op het festival.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kim Pots

    Een van de beste filmen ooit dat ik gezien heb...een echte aanrader...top geacteerd!!

  • mike dierickx

    Ik begrijp niet waarom men nog steeds wil beweren dat de shutter zich identificeerde met "The Joker", dit is door gerechtspsychiaters zeer duidelijk weerlegt voor en tijdens het proces. Dit feit is door de media verzonnen en houd jammer genoeg hardnekkig stand. De dader heeft nooit inzichten in zijn motieven gegeven voor deze aanslag. De rode kleur van haren was puur toeval, The Joker heeft trouwens altijd al groen haar gehad.