Johnny Depp pakt hoofdrol in film over Dominique Strauss-Kahn

Photo News
Acteur Johnny Depp (52) gaat de hoofdrol vertolken in de film The Libertine, een verhaal gebasseerd op het seksschandaal rond Dominique Strauss-Kahn. Depp speelt in de film een Franse diplomaat die wordt beschuldigd van verkrachting en huisarrest krijgt opgelegd.

Ook actrice Marion Cotillard krijgt een hoofdrol in de bioscoopfilm van regisseur Brett Ratner. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De voormalig IMF-topman werd beschuldigd van het verkrachten van een kamermeisje in een hotel. Hij werd uiteindelijk niet vervolgd vanwege tegenstrijdige verklaringen van de vrouw. Later heeft hij wel een schikking getroffen met de vrouw.

Ben Kopit schreef het script voor The Libertine. Johnny Depp speelde overigens in 2004 in een kostuumdrama met dezelfde titel. Daarin speelde Johnny de 17e eeuwse Engelse dichter en rokkenjager John Wilmot, die zich in de wereld van overspel en drank stort. Binnenkort is de vertolker van de bekende piratenkapitein in de bioscopen te zien in Alice Through the Looking Glass.

Filmstudio Warner Bros zoekt op het filmfestival van Cannes geïnteresseerde investeerders voor The Libertine.

Dominique Strauss-Kahn
REUTERS Dominique Strauss-Kahn