John Travolta ontdekt foutje in Tarantino’s ‘Once Upon A Time In Hollywood’

John Travolta heeft een foutje gespot.
EPA John Travolta heeft een foutje gespot.
Filmliefhebber én vliegtuigfanaat John Travolta heeft zijn vriend Quentin Tarantino ‘betrapt’ op het maken van een foutje in zijn laatste film ‘Once Upon A Time Hollywood’. Travolta, die met Tarantino samenwerkte tijdens Pulp Fiction in 1994, meent dat het karakter van Leonardo DiCaprio in een vliegtuig vloog dat nog niet bestond in het tijdperk waarin de film zich afspeelt. Dit meldt The Wrap.

“Rick Dalton, Leonardo’s personage, vloog volgens de verteller van het verhaal vanuit Italië met een Boeing 747. Maar de 747 had pas een eerste testvlucht in februari 1969 en ging in januari 1970 voor het eerst de vlucht in. Dat betekent dat ze er in de film 9 maanden naast zitten. Dalton moet in een Boeing 707 hebben gevlogen,” aldus Travolta, die zelf een geregistreerd piloot is.

Echt een grove fout vindt Travolta het niet, omdat de film een beeld geeft van de filmindustrie uit die tijd, gezien door Tarantino’s ogen. “Ik herinner me nog hoe het hier in LA was rond die periode. Tarantino is een geweldige filmmaker die als geen ander onze geschiedenis kan weergeven.”

Once Upon A Time In Hollywood
RV Once Upon A Time In Hollywood2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Herinnert me zo'n beetje aan 'Ben Hur' die ook aan een krijgswagenrace deelnaam [en won] met een digitale polshorloge aan zijn arm. Maar die konden ze later wegmoffelen, bij een 747 zou dat niet zo gemakkelijk zijn. Het is toch mooi dat dit soort glimlach-fouten kunnen gebeuren.

  • Filip Vanlaeken

    Travolta is een serieuze piloot, met een resem kwalificaties en duizenden uren ervaring, oa in zijn eigen 707 (nu een museumstuk).