Joe Alaskey, stem van Bugs Bunny en Daffy Duck, overleden

Joe Alaskey was vooral bekend als de stem van Daffy Duck, maar hij vertolkte nog tal van andere cartoonfiguren uit de Looney Tunes-stal.
getty Joe Alaskey was vooral bekend als de stem van Daffy Duck, maar hij vertolkte nog tal van andere cartoonfiguren uit de Looney Tunes-stal.
Stemmenartiest Joe Alaskey, bekend als de stem van Daffy Duck, Bugs Bunny en andere Looney Tunes-personages, is op 63-jarige leeftijd overleden. Volgens blogger Mark Evanier overleed Alaskey gisteravond in Los Angeles na een strijd tegen kanker.

Alaskey, geboren in New York, vertolkte een hele reeks personages. Bekendheid verwierf hij vooral dankzij zijn werk voor Looney Tunes, waar hij na de dood van Mel Blanc in 1989 de stemmen van een reeks cartoonfiguren overnam.

Tussen 1990 en 1995 sprak Alaskey vertolkte hij naast de klassieke personages ook figuren uit nieuwe shows zoals Tiny Toon Adventures. Daarin leverde hij de stem van Plucky Duck.

Behalve Daffy Duck leverde hij ook de stemmen van Bugs Bunny, Sylvester, Tweety, Marvin the Martian en Foghorn Leghorn.

Alaskey leverde ook de stem van voormalig president Richard Nixon in 'Forrest Gump' (1994) en die van Yosemite Sam en Foghorn Leghorn in de hitfilm 'Who Framed Roger Rabbit' uit 1988.

Hij won in 1994 een Emmy Award voor zijn werk als Daffy Duck in de show Duck Dodgers.