Jeugdvrienden Ben Affleck en Matt Damon werken samen aan nieuwe film

Matt Damon en Ben Affleck
EPA Matt Damon en Ben Affleck
Ben Affleck en Matt Damon werken weer samen aan een film. De twee nemen niet alleen de hoofdrollen in ‘The Last Duel’ op zich, maar schrijven ook het script.

De twee acteurs kennen elkaar al van kinds af aan. Ze schreven als jonge twintigers het scenario voor ‘Good Will Hunting’. Die film kwam uiteindelijk in 1997 uit en leverde hen de Oscar voor beste script op. Matt en Ben waren beide ook te zien in de film, net als Robin Williams, die een Academy Award won voor zijn rol als therapeut. De jeugdvrienden speelden na ‘Good Will Hunting’ opnieuw samen in onder meer ‘Dogma’ en ‘Jersey Girl’. Ze zijn later dit jaar te zien in de reboot van ‘Jay and Silent Bob’.

‘The Last Duel’ wordt een 'wraakthriller' gebaseerd op het gelijknamige boek van Eric Jager over een Franse ridder in de veertiende eeuw die zijn huurbaas ervan beschuldigt zijn vrouw te hebben verkracht. De twee voormalig beste vrienden moeten het daarom tegen elkaar opnemen in een duel. De film wordt geregisseerd door Ridley Scott, die in 2015 met Matt de film ‘The Martian’ maakte.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.