Jennifer Lawrence en regisseur David O. Russell over ‘Silver Linings Playbook’ en ‘American Hustle’: “Ze was telkens de laatste die gecast werd”

Regisseur David O. Russell en Jennifer Lawrence vertelling over hun samenwerking
Getty Images for Tribeca Film Fe Regisseur David O. Russell en Jennifer Lawrence vertelling over hun samenwerking
Actrice Jennifer Lawrence (28) en regisseur David O. Russel (60) maakten samen al drie films, en dat creëerde een innige band tussen de twee. Maar het had niet veel gescheeld of ze hadden maar één keer samengewerkt. Dat vertelden ze tijdens een gesprek op het Tribeca Film Festival. 

Regisseur David O. Russell was - net als Jennifer Lawrence - te gast op het Tribeca Film Festival. Hij vertelde er dat de actrice de laatste persoon was die geboekt werd voor zowel ‘Silver Linings Playbook' als ‘American Hustle’, hun respectievelijk eerste en tweede samenwerking - de derde was de film ‘Joy’. “Voor ‘Silver Linings’ dachten we dat je te jong was”, vertelde hij. “Er waren andere actrices die meer kans maakten om de rol te krijgen. En wat ‘American Hustle' betreft, toen was je technisch niet beschikbaar.”

Maar Russell liet het daar niet bij. “Ik belde je op tijdens je vakantie en zei: ‘Ik heb het gevoel dat ik tekort zou schieten als je vriend, als ik je niet nog een laatste kans zou geven om ‘nee’ te zeggen tegen deze rol”, vertelde de regisseur. “En jij zei: ‘Krijg ik wild haar, lange nagels en mag ik gek doen?’ Toen ik ja zei, zegde jij ook toe.”

Het duo ging tijdens de sessie dieper in op ‘Silver Linings Playbook’, de eerste film waarin ze samenwerkten. Jennifer Lawrence was tijdens de opnames amper 21 jaar oud en dat bleek voor allebei een voordeel te zijn. “Je hebt me gevormd”, zei de actrice tegen Russell. Maar hij vertelde het publiek: “Laat me het zo stellen: ze was zo’n ruw talent, zonder neurosen of zelfbewustzijn. Ze was zo onbevreesd! Ze stormde op de set en Robert (De Niro), Bradley (Cooper), Jacki Weaver, Chris Tucker en ik konden alleen maar bewonderend toekijken.”

Het ziet er trouwens naar uit dat het duo voor de vierde keer gaat samenwerken. De regisseur vertelde Lawrence: “Ik ben momenteel iets aan het schrijven, speciaal voor jou.” Meer details maakte hij echter niet bekend. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.