INTERVIEW. Wij spraken met de cast van ‘Shazam!’ over kinderjaren, superhelden en zotte streken

Superheldenfilms zijn hotter dan ooit, en net daarom pakt DC uit met een superheld zoals we die nog nooit gezien hebben. In ‘Shazam!’ is het hoofdpersonage niet alleen blij dat hij superkrachten heeft, er wordt ook met de nodige humor tegenaan gekeken. Wij spraken de cast, regisseur en producer van ‘Shazam!’ in Londen. 

De film legt de nadruk op een positieve sfeer die de de kinderlijke vreugde van de hoofdrolspelers goed samenvat. “Dit is de eerste keer dat we het superheldenleven zien vanuit het perspectief van een kind, dat verandert de manier waarop het verhaal verteld wordt”, klinkt het. Toch zijn er hier en daar enkele donkere elementen te bespeuren. Zowel regisseur David Sandberg en Peter Safran hebben namelijk een achtergrond in horrorfilms, wat het opmerkelijk maakt dat ze hun schouders nu onder dit project zetten. “Je hebt wat duisternis nodig om je schurken te kaderen,” leggen ze uit. “Anders is er geen oprecht gevoel van gevaar. Ik vond het zelf geweldig om de sfeer van films uit mijn kindertijd, zoals ‘Ghostbusters’ en ‘Gremlins’, over te tappen: die hadden een beetje van alles. Het luchtige, maar ook zeker het griezelige. Daarmee willen we een breed publiek aanspreken. Denk maar aan ‘Jurassic Park’, daar zitten horror-elementen in, maar kinderen vonden ze ook geweldig.”

Zachary Levi speelt de hoofdrol in de nieuwe DC-film 'Shazam!'.
Fox/HLN Zachary Levi speelt de hoofdrol in de nieuwe DC-film 'Shazam!'.
Zachary Levi ontdekt het kind in zichzelf.
Photo News Zachary Levi ontdekt het kind in zichzelf.
Zachary Levi in ‘Shazam!’.
Photo News Zachary Levi in ‘Shazam!’.
Mark Strong in ‘Shazam!’.
Photo News Mark Strong in ‘Shazam!’.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.