INTERVIEW. Film 'Adrift' vertelt waargebeurde verhaal van Tami, die 41 dagen ronddobberde op zee: "Niet huilen, dan verlies je te veel vocht"

Adrift - trailer via Youtube
RV Adrift - trailer via Youtube
Met haar grote liefde vertrok de 23-jarige Tami Oldham Ashcraft in 1983 op de zeiltocht van haar dromen: de overtocht van de Stille Oceaan op een prachtig jacht. Wanneer er een zware orkaan over de boot trekt, slaat haar verloofde overboord. 41 dagen lang  dobbert ze op het scheepswrak tot ze uitgemergeld en alleen aankomt in Hawaï. 

In september 1983 beginnen Tami Oldham Ashcraft (32) en haar verloofde Richard Sharp (32) aan hun 6400 kilometer lange tocht over de Stille Oceaan. Het avontuurlijke koppel krijgt de kans om het luxueuze zeiljacht Hazana van het tropisch eiland Tahiti naar de Amerikaanse stad San Diego varen.

Het stel zeilt al zes maanden op het kleinere zeiljacht van Richard. Met z’n tweetjes hebben ze intussen zoveel zeilervaring dat een overtocht van de oceaan aanvoelt als een routineklus. En een tochtje op een zeilschip als de Hazana, dat slaat enkel een zot af.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels