Internet loopt storm voor betoverend mooie trailer 'The Little Mermaid'

YouTube
'Beauty and the Beast' gaat pas op 29 maart in première, maar nu al staat er een opvolger te trappelen: de verfilming van 'The Little Mermaid'. Deze keer was echter niet de Disneyfilm het uitgangspunt, maar het originele sprookje van Hans Christian Andersen.

'The Little Mermaid' vertelt het verhaal van een meisje (Loreto Peralta) dat samen met haar broer (William Moseley) - een reporter - op zoek gaat naar een mooie, betoverende vrouw (Poppy Drayton, bekend van 'Downtown Abbey') die wel eens de echte 'kleine zeemeermin' zou kunnen zijn.

De film komt later dit jaar in de zalen, maar gisteren werd wel al de trailer gelanceerd en die is intussen al meer dan 4,5 miljoen keer bekeken.

Verfilmingen van sprookjes doen het de jongste jaren goed in de filmzalen, denk maar aan Alice in Wonderland (2010, 2016), Red Riding Hood (2011), Snow White and the Huntsman (2012), Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013), Maleficent (2014) en Cinderella (2015). Later dit jaar staan nog Cruella (101 Dalmatiërs) en Mulan op het programma en volgend jaar is het vervolg op Mary Poppins aan de beurt, met Emily Blunt in de hoofdrol.