Iedereen wil naast Matthias Schoenaerts op de set staan

Matthias Schoenaerts en Jennifer Lawrence in 'Red Sparrow’.
RV Matthias Schoenaerts en Jennifer Lawrence in 'Red Sparrow’.
Matthias Schoenaerts (40) heeft een rol beet in ‘The Laundromat’, de nieuwe Netflix-reeks van regisseur Steven Soderbergh over de Panama Papers. Daar doet een indrukwekkende cast aan mee. Meryl Streep, Antonio Banderas, Gary Oldman, David Schwimmer en Will Forte bevestigden eerder al dat ze een personage zullen vertolken. Het is overigens niet de eerste keer dat Schoenaerts met grote filmsterren op de set staat.

Jane Fonda en Robert Redford

‘Our Souls at Night’ is de verfilming van het gelijknamige boek van Kent Haruf, in opdracht van streamingdienst Netflix. Jane Fonda speelt weduwe Annie, die op zoek is naar gezelschap. Ze brengt een onverwacht bezoekje aan haar buurman, weduwnaar Louis (Robert Redford). Schoenaerts speelt haar zoon Gene. 

Instagram

Jennifer Lawrence

In 'Red Sparrow', die dit jaar in de zalen liep, is hij de Russische oom van Jennifer Lawrence, een ex-ballerina die spionne wordt.

rv

Kate Winslet

Schoenaerts en Winslet vertolkten in 'A Little Chaos' (2015) twee tuinarchitecten die voor elkaar vallen terwijl ze de tuinen van Versailles inrichten. In die film deed ook wijlen Alan Rickman mee.

rv

Marion Cotillard

De Franse Oscarwinnares was één van de eerste grote kleppers met wie Schoenaerts samenwerkte. In 2012 stonden ze op de set van 'De Rouille et d'Os'.

rv

Tom Hardy

In 'The Drop' (2013) speelt de Belgische acteur samen met Hardy enkele pionnen in een netwerk vol criminele activiteiten. Ook Noomi Rapace speelde hierin mee.

rv

Diane Kruger

In het oorlogsdrama 'Maryland' (2015) is Matthias een soldaat met een posttraumatische stressstoornis die Diane Kruger - de vrouw van een zakenman - moet beschermen.

rv

Tilda Swinton

In 'A Bigger Splash', een Italiaans-Franse film uit 2015, is Schoenaerts een fotograaf die op reis gaat naar Italië met Tilda Swinton. Ook Ralph Fiennes en Dakota Johnson hadden er een rol in.

rv

Eddie Redmayne

In het alom geprezen 'The Danish Girl' (2015) is Matthias te zien naast Eddie Redmayne, die in de huid van transgender Lili Elbe kruipt.

rv

Voor meer straf filmnieuws, exclusieve interviews en wedstrijden kan je terecht op hln.be/film.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rick Daelemans

    Beste Belgische acteur ooit!

  • Bjorn Robberechts

    Amai, ik ben echt fier op Matthias. Wat een glans prestatie!

  • Fred Bompans

    Maar één woord voor: topacteur !