Idris Elba opnieuw genoemd voor rol van James Bond: "Hoogtijd dat een niet-blanke acteur 007 speelt"

Idris Elba
EPA Idris Elba
'James Bond'-producent Barbara Broccoli vindt dat het tijd wordt dat de geheim agent wordt gespeeld door een niet-blanke acteur. En Idris Elba zou bovenaan het wensenlijstje van Broccoli staan.

Volgens Daily Star zou Broccoli tegen regisseur Antoine Fuqua gezegd hebben dat het tijd wordt dat iemand met een niet-westerse achtergrond de rol van Bond gaat vertolken. Ze is er zeker van dat dit "uiteindelijk toch wel gebeurt". "Idris zou het kunnen doen als hij in vorm is. Je hebt een man nodig met een sterke fysieke aanwezigheid. Idris heeft dat", aldus Fuqua.

Al sinds 2014 komt de naam van de 45-jarige Elba voorbij wanneer het gaat om wie de nieuwe Bond moet gaan spelen zodra Daniel Craig (50) afzwaait. En al jaren ontkent de acteur dat hij in de huid gaat kruipen van 007. Zo zei hij eerder dat hij zichzelf te oud vindt en dat hij denkt dat het tijd wordt dat een vrouw de geheim agent gaat spelen.

De 25e Bond-film moet in oktober 2019 in de bioscoop verschijnen. Voor de vijfde keer is Daniel Craig te zien als 007. Craig zei in eerste instantie in 2016 na 'Spectre' dat hij klaar was met Bond, maar hij liet zich toch overhalen nog een keer de geheim agent te spelen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RUDY DEWULF

  Waarom TOM HIDDLESTON niet ??? Hij zou de beste JAMES BOND alle tijden kunnen zijn !!! Kijk maar naar de nightmanager !!!

 • Katrien Van Vosselen

  sexy man miaauw ;)

 • Luc Debacker

  En waarom eens geen vrouw?

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ik heb niks tegen Idris Elba, maar waarom zou het tijd zijn om een zwarte Bond? Zwart, wit, geel of groen, wat maakt het uit? Waarom die focus op ras? Waarom moet dat nu zo nodig een zwarte acteur zijn? Gaan de Aziaten nu niet boos zijn dat ze nooit in de rassendiscussie betrokken worden? Waarom dus geen Aziatische Bond? Het is allemaal zever.

 • erik ramaekers

  Nu of nooit voor Elba