Huilende kinderen, geschokte ouders: bioscoop toont horrorfilm in plaats van Pokémon in Montreal

EPA
In een bioscoop in de Canadese stad Montreal werden bezoekers vrijdag getrakteerd op een horrorfilm, in plaats van de verwachte familiefilm Detective Pikachu. Tientallen kinderen barstten bij het zien van de enge filmbeelden in tranen uit. Een vader deelde de pijnlijke vergissing op sociale media.

Al voordat de hoofdfilm werd vertoond, gingen er al wat alarmbellen rinkelen bij de nietsvermoedende bezoekers, omdat er trailers werden vertoond van horrorfilms, zoals Annabelle Comes Home, Joker en Child’s Play. Allemaal films voor 16 jaar en ouder, meldt de Engelse krant The Independent.

Diverse kinderen waren toen al in tranen uitgebarsten. Sommige ouders verlieten de zaal met hun kroost. En toen moest de hoofdfilm nog beginnen. The Curse of La Llorona begint met een scène waarin een moeder haar kind verdrinkt.

lees verder onder de tweet:

Vergissing

Na klachten van diverse bezoekers werd de film snel stopgezet. Er bleek een vergissing te zijn gemaakt. In een andere zaal zaten bezoekers die zich hadden verheugd op een avondje griezelen, te kijken naar een trailer van de familiefilm The Secret Life Of Pets 2.

Het is niet de eerste keer dat een bioscoop een horrorfilm vertoont terwijl er op een familiefilm werd gerekend. Vorig jaar keken Australische bezoekers geschokt naar filmbeelden van Hereditary in plaats van naar de verwachte Peter Rabbit.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christophe de Smet

  Dat duurt toch maar 30 sec en je stapt buiten met je kids voor er iets gebeurd op scherm,, hoe belachelijk is dit,, dommigheid op zijn best

 • johanneke li

  de beheerder van de bioscoop moet toch weten in welke zaal welke film gedraaid moet worden?! da's puur amateurisme

 • Tina Colpaert

  Menselijk fouten maken wie is perfect is natuurlijk niet tof maar leg het dan uit aan u kind is maar een film hé!

 • Hans Mannaerts

  Gebeurd vaker dan je denkt. Heb het hier in België and ok al eens meegemaakt. Gelukkig ging het toen niet om een horror film maar een thriller. Al zal ook dat voor die kinderen in de andere zaal niet leuk zijn geweest.

 • karl van dyck

  Welkom in de realiteit kinderen .