Horrorfans opgelet: 13 boekverfilmingen van Stephen King bekijken en er 1.300 dollar voor krijgen? Het kan

Een van de bekendste verfilmingen van een Stephen King-boek: ‘The Shining’  (1980) met Jack Nicholson en Shelley Duval.
RV Een van de bekendste verfilmingen van een Stephen King-boek: ‘The Shining’ (1980) met Jack Nicholson en Shelley Duval.
Halloween komt er bijna aan, dus reden genoeg voor een tv-aanbieder in de VS om haar horroraanbod in de verf te zetten. Thrillerfans kunnen nog tot 15 oktober zich kandidaat stellen voor een wedstrijd die het bedrijf USDish heeft bedacht: dertien verfilmingen van Stephen King-boeken bekijken en daar 1.300 dollar voor betaald krijgen. 

De gelukkige krijgt een horloge met hartslagmeter om en moet vloggen op sociale media als hij/zij zich een ongeluk schrikt. Het bedrijf heeft dertien boekverfilmingen van ‘The King of Horror’, 72 inmiddels, uitgekozen. Het gaat om: ‘Carrie’, ‘Children of the Corn’, 'Christine’, 'Creepshow’, 'Cujo’, 'Dreamcatcher’, 'It’, 'The Mist’, 'Pet Sematary’, ‘Salem’s Lot’, ‘The Shining’ en ‘Thinner’. ‘Carrie’, 'It’ en ‘Pet Sematary’ zijn twee keer verfilmd. De kandidaat mag zelf kiezen welke versie hij/zij bekijkt.

Ook mensen die de bewuste films al bekeken hebben, mogen zich kandidaat stellen. Wij Belgen vallen spijtig genoeg uit de boot. Om mee te doen moet je over de Amerikaanse nationaliteit beschikken. De uitgekozen kandidaat krijgt een overlevingspakket met een deken indien de griezeligste scènes toch iets te eng blijken. Tot het pakket behoort verder popcorn, snoep en een zaklamp. Indien de  kandidaat in de dertien dagen voor Halloween (31 oktober) alle dertien films bekijkt en daarover bericht, wordt hij/zij beloond met een bedrag van 1.300 dollar (1.180 euro).

De groten der aarden hebben zich aan het Stephen King-oeuvre gewaagd. Kings eerste boek ‘Carrie’ uit 1974 werd drie jaar later door Brian De Palma ('Scarface’, ‘The Untouchables', ‘Carlito’s Way’,... ) verfilmd met Sissy Spacek in de hoofdrol.

Wijlen Stanley Kubrick ('Lolita’, ‘Full Metal Jacket’, ‘Eyes Wide Shut’) verfilmde in 1980 ‘The Shining’, met Jack Nicholson als de getormenteerde schrijver Jack Torrance in de hoofdrol. Over die adaptie was Stephen King zelf niet tevreden, omdat de film nogal afwijkt van het boek.

‘King of Horror’ Stephen King (72).
Evan Agostini/Invision/AP ‘King of Horror’ Stephen King (72).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.