Hitman is een grote bioscoopflop

Hitman (gespeeld door Rupert Friend) is geen hit
AP Hitman (gespeeld door Rupert Friend) is geen hit
Nadat Hitman: Agent 47 eerst al werd neergeschoten door de filmcritici, blijken ook de bioscoopbezoekers niet warm te lopen voor de actiefilm over een huurmoordenaar. De gameverfilming blijft ver achter bij de, toch al lage, verwachtingen.

Tijdens het openingsweekend in de Amerikaanse bioscopen wist de film slechts 8,2 miljoen dollar (7 miljoen euro) op te halen, terwijl analisten een opbrengst van 10 tot 12 miljoen dollar voorspelden. De kaartverkoop ligt daarmee ook flink lager dan bij de eerste Hitman film die tijdens het openingsweekend in 2007 ruim 13 miljoen opbracht. Hitman: Agent 47 kostte 35 miljoen en het is te hopen voor producent FOX dat de film het buiten de VS beter zal doen.

Hitman: Agent 47 is gebaseerd op de videogamereeks Hitman, waarin de speler in de huid van een kale huurmoordenaar kruipt. De eerste Hitman-film kreeg slechte recensies en was geen enorm bioscoopsucces, de tweede film haalt beroerde recensies (gemiddelde score van 8% op verzamelsite RottenTomatoes) en lijkt een absolute filmflop.

De film werd geschreven door de Amerikaanse scenarioschrijver Skip Woods, die ook de eerste film schreef en verder verantwoordelijk was voor de bekritiseerde films Swordfish, Wolverine en The A-Team.