Het is X-Men Day: deze films over je favoriete mutanten mag je binnenkort verwachten

Sophie Turner in ‘X-Men: Dark Phoenix’.
RV Sophie Turner in ‘X-Men: Dark Phoenix’.
Wie fan was van de Avengers en de Marvel-figuren nog lang niet beu is, heeft geluk. Vandaag is het ‘X-Men Day’, een dag waarop we onze favoriete mutanten vieren. En binnenkort kunnen we dat ook met een reeks nieuwe ‘X-Men’-films. 

De eerstvolgende prent, die we volgende maand al in de zalen mogen verwachten, is ‘X-Men: Dark Phoenix’. Daarin zien we Sophie Turner, die we ook kennen als Sansa Stark uit ‘Game Of Thrones’, als Jean Grey. Zij vecht tegen een geheimzinnige kracht die haar lichaam overneemt, én tegen haar eigen duistere kant. In de film zien we oude, vertrouwde personages die we al een tijdje kennen als de jonge versies van Charles Xavier, Magneto en Mystique. 

The New Mutants - 31 juli 2019

Maar ook deze zomer krijgen we nog mutanten te zien. En dat zijn er, zoals de titel al doet vermoeden, volledig nieuwe. We krijgen ook een veel donkerdere setting te zien dan Professor Xaviers school voor mutanten. In dit geval zijn onze hoofdrolspelers beland in de klauwen van gewone mensen, die hen vrezen. In een soort psychiatrisch ziekenhuis worden ze vastgehouden voor experimenten. De nieuwe helden zijn onder andere Danielle Moonstar, Wolfsbane, Sunspot, Cannonball, Magik, en Warlock. In de cast zien we onder andere Maisie Williams, die Arya Stark speelde in ‘Game Of Thrones’. Daarnaast nog een bekend gezicht: Charlie Heaton, die ook een rol heeft in de Netflix-serie ‘Stranger Things’. 

‘X-Force’ - release nog onbekend, mogelijk 2020

Tijd voor een nieuw superheldenteam: X-Force. Enkele van deze personages hebben we al ontmoet in de film ‘Deadpool 2': Cable en Domino. Het is dus ook mogelijk dat het X-Force team voor het eerst voorgesteld zal worden in ‘Deadpool 3', gezien men verwacht dat diezelfde ludieke toon zal worden aangehouden in deze nieuwe mogelijke franchise. 

Cable en Domina met Deadpool.
Marvel Cable en Domina met Deadpool.

Kitty Pryde - release nog onbekend

‘Deadpool’-regisseur Tim Miller liet weten dat hij werkt aan een filmproject rond een superheld die we nog niet onder een vergrootglas hebben gezien: Kitty Pryde, beter gekend als Shadowcat. Het script wordt onder handen genomen door Brian Michael Bendis. In de stripalbums heeft Kitty een zusterlijke band met publieksfavoriet Wolverine. Dankzij haar krachten kan ze onder andere door solide objecten lopen, zoals muren. Ze was al vluchtig te zien in twee andere X-Men-films: ‘The Last Stand’ en ‘Days Of Future Past’. In die laatste werd ze gespeeld door Oscarwinnares Ellen Page. Het is nog niet duidelijk of zij zal terugkeren in de film. 

Kitty Pryde
Marvel Kitty Pryde

Multiple Man - release nog onbekend

James Franco kruipt in de huid van Jamie Madrox, de Multiple Man. Die naam krijgt het personage mee omdat hij duplicaten van zichzelf kan maken. Niet één van de bekendste mutanten uit de franchise, maar zijn superkracht levert wel interessante mogelijkheden. Het is de bedoeling dat deze film met R-rating zich vooral richt op een ouder publiek, zoals ‘Deadpool’, waarin er volop gevloekt mag worden. De film wordt geschreven door Allan Heinberg, die ook het script voor de DC-film ‘Wonder Woman’ leverde.

James Franco
Getty Images James Franco

Extra’s 

Naast al deze prenten is het waarschijnlijk dat er ook nog een ‘Deadpool 3' op komst is, ook al is dat nieuws niet officieel bevestigd. De laatste twee ‘Deadpool’-films deden het echter erg goed in de box office. Daarnaast is er al erg lang een film over de mutant Gambit in de maak, waarin Channing Tatum de hoofdrol zou spelen. Disney hintte deze maand echter sterk dat dat project in de koelkast gezet wordt. 

Overname

Een belangrijke connotatie bij deze releaselijst is echter dat er heel wat kan veranderen nu The Walt Disney Company de rechten op 20th Century Fox heeft overgekocht. De twee studio’s worden er binnenkort eentje, en er wordt nog volop geschipperd en verschoven. Het zou dus kunnen dat er nog enkele projecten verlaat worden, geschrapt worden of - als we geluk hebben - bijkomen. 

Hoewel de X-Men vanwege die filmrechten vroeger nooit deel konden uitmaken van het Marvel Cinematic Universe, de reeks waarin onder andere alle ‘Avengers’-films thuishoren, kan dat vanaf nu wél. Dus wie weet, misschien zien we binnenkort wel een ontmoeting tussen Charles Xavier en Captain Marvel? De mogelijkheden zijn eindeloos. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.