Het is eens wat anders dan Iron Man: Robert Downey Jr wordt dokter Dolittle (omringd door beestige topcast)

Robert Downey Jr in 'Dolittle'.
Universal Robert Downey Jr in 'Dolittle'.
Robert Downey Jr. brengt één van de meest getalenteerde personages uit de literatuur tot leven in het klassieke verhaal van de man die met dieren kan praten: dokter Dolittle. 

Na het verlies van zijn vrouw zeven jaar eerder, kluistert de excentrieke Dr. John Dolittle (Downey Jr.), de befaamde dokter en dierenarts van Queen Victoria’s England, zich achter de hoge muren van Dolittle Manor met enkel zijn bende exotische dieren als gezelschap. Maar als de jonge koningin (Jessie Buckley) ernstig ziek blijkt te zijn, wordt een aarzelende Dolittle gedwongen om op een episch avontuur naar een mythisch eiland te vertrekken, op zoek naar een remedie terwijl hij oude tegenstanders kruist en wonderlijke wezens ontdekt.

De dokter wordt op zijn zoektocht vergezeld door een jonge, zelfbenoemde leerling (Harry Collett) en een hele reeks dieren waaronder een angstige gorilla (Rami Malek), een enthousiaste eend (Octavia Spencer), een kibbelend duo cynische struisvogels (Kumail Nanjiani), een vrolijke ijsbeer (John Cena) en een eigenwijze papegaai (Emma Thompson), die fungeert als Dolittle’s meest betrouwbare raadgever en vertrouweling.

In de film zijn ook Antonio Banderas, Michael Sheen en Oscarwinnaar Jim Broadbent te horen en zijn er extra stemoptredens van Marion Cotillard, Frances de la Tour, Carmen Ejogo, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland, en Craig Robinson.

'Dolittle'
Universal 'Dolittle'Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.