Het eerste beeld van Johnny Flynn als David Bowie in biografische film ‘Stardust’ is er

David Bowie
epa David Bowie
Na Elton John, schrijver Tolkien en Freddie Mercury krijgt ook David Bowie binnenkort zijn eigen biografische film. De zanger zal gespeeld worden door Johnny Flynn, momenteel nog een eerder onbekend gezicht.

De film zal de titel ‘Stardust’ meekrijgen. Salon Pictures heeft intussen al het eerste beeld van Flynn als David Bowie vrijgegeven. We zijn hem als een jonge versie van de Britse legende, met schouderlang haar en een sigaret tussen de vingers. 

‘Stardust’ zal zich afspelen in 1971, en focust zich op een 24-jarige Bowie die zijn eerste roadtrip door de Verenigde Staten maakt. Onderweg ontdekt hij zijn beroemde alter ego, Ziggy Stardust.

De film is nogal controversieel, gezien de familie van de overleden Bowie het project niet ondersteunt. Bowie’s zoon, Duncan Jones, maakte duidelijk dat hij niémand de rechten zou geven om de muziek van zijn vader te gebruiken. Een film over David Bowie zonder zijn vele oorwurmen? Dat lijkt nogal een zware opgave... Toch gaan de opnames nog altijd door.  

“We willen graag meegeven dat het niet compleet om een biografische film gaat”, proberen de filmmakers hun hachje te redden. “Het gaat over één bepaalde periode in zijn leven, die niet afhankelijk is van zijn muziek.”

Wanneer ‘Stardust’ in de zalen zal verschijnen is nog niet bekend.

Johnny Flynn als David Bowie.
Twitter Johnny Flynn als David Bowie.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.