Harrison Ford: “Zonder mij geen Indiana Jones”

EPA
Sommige acteurs zijn zo onlosmakelijk verbonden aan een bepaald filmkarakter dat het moeilijk voor te stellen is om iemand anders die rol te zien spelen. Harrison Ford (76) denkt daar precies zo over als het gaat om ‘zijn’ personage Indiana Jones.

In de NBC-show ‘Today’ wordt Harrison gevraagd wie de beroemde archeoloog moet spelen als hij er zelf mee ophoudt. “Niemand! Snap je het dan niet? Ík ben Indiana Jones”, zegt de acteur lachend. “Als ik weg ben is hij ook weg, simpel.”

Chris Pratt wordt genoemd als eventuele nieuwe ‘Indy’, maar volgens Harrison is die rol dus niet vrij. “Het is wel lullig om het Chris Pine op deze manier te moeten mededelen, sorry man”, zegt Harrison terwijl hij de ene Chris met de andere verwart.

De première van de vijfde Indiana Jones-film staat gepland voor 9 juli 2021, vier dagen voor de 79e verjaardag van Harrison.

ANP Kippa5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wauters Menu

  Vind ik ook. Hij en Niemand anders is Indy

 • Peter Janssen

  Inderdaad, er is maar 1 Indy en dat is Harrison Ford! Als hij ermee stopt moet Indiana Jones er ook mee stoppen.

 • David Vermeulen

  Wel grappig om te weten dat origineel Tom Selleck (Magnum P. I.) de rol had gekregen, maar omdat hij ook met Magnum bezig was, kon hij op het laatste moment geen tijd vrijmaken. Dus Harrison was een tweede keuze. Laten we dit nooit vergeten!!!!!!

 • Angelo De vie

  Indd, en geen terminator zonder Arnold, Rambo zonder sly...

 • Febe Chapin

  Hij heeft gelijk, ze moeten ophouden met eindeloze remakes met nieuwe acteurs. Ze moeten het iets anders noemen.