Exclusief voor abonnees

Onze Hollywoodvrouw achter de schermen van de Golden Globes: "Beyoncé had ontzettend veel eisen"

Kristien Gijbels op de Golden Globes
RV Kristien Gijbels op de Golden Globes
De Golden Globes openen vannacht traditioneel het awardseizoen. Onze Hollywoodreporter Kristien Gijbels zetelt al enkele jaren in het comité, maar mocht dit jaar voor het eerst meehelpen bij de organisatie. "Beyoncé had ontzettend veel eisen", zegt ze.

"Dit is het eerste jaar dat ik achter de schermen werk", vertelt Kristien. "Ik ben al zes jaar lid van de Hollywood Foreign Press Association, het comité van journalisten die hun stem uitbrengen op de Golden Globes. De voorzitter vroeg dit jaar of ik wilde meewerken aan de show, om zo de kneepjes van het vak te leren. Ik ben intussen al drie weken bezig."

Puzzelen met tickets

Liefst 1.300 mensen zijn morgen aanwezig op de uitreiking. "Ik sta in voor de ticketing", zegt Kristien. "Elk ticket dat geprint wordt, gaat via mij. Ik steek ze in een envelop en zorg ervoor dat ze bezorgd worden aan de juiste mensen. Het lijkt makkelijk, maar het is soms om gek van te worden." De aanwezige sterren kunnen dan ook heel wat eisen stellen. "Alle sterren een plaats geven aan tafel: dat is een puzzel vanjewelste." Er zijn dan ook mensen die niet bij elkaar willen zitten, of net wél. "Bob Iger, bijvoorbeeld, de grote baas van Disney, wil zeker bij Beyoncé aan tafel zitten omdat ze genomineerd is voor 'The Lion King'."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.