Moedig: Actrice haalt uit naar vrouwonvriendelijk beleid tv-zender in live interview

Debra Messing arriveert bij de Golden Globes-ceremonie.
Jordan Strauss/Invision/AP Debra Messing arriveert bij de Golden Globes-ceremonie.
Het eerste moedige (of gênante) moment van de Golden Globes is al binnen. Toen actrice Debra Messing door een reporter van entertainmentzender E! News gevraagd werd waarom ze gekozen had voor een zwarte jurk, stak ze een hele tirade af over gelijke rechten voor vrouwen in de filmindustrie - en wereldwijd. "Ik begrijp trouwens niet dat jullie zender mannen en vrouwen niet evenveel betaalt. Ik miss Catt Sadler."

Daarmee verweest Messing na het recente ontslag van de Amerikaanse presentatrice Catt Sadler, die eind vorig jaar tv-netwerk E! News verliet toen ze erachter kwam dat haar mannelijke collega voor hetzelfde werk de helft meer betaald kreeg dan zijzelf. Nadat haar vraag om loonsverhoging meermaals werd afgewezen, besloot ze haar biezen te pakken. De vrouw werkte al sinds 2006 voor het bedrijf.

In een verklaring liet Sadler weten “herhaaldelijk gevraagd te hebben om wat ik weet dat ik waard ben”. Die verzoeken werden volgens Sadler telkens geweigerd.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Andelko Bujanic

    En, waarom heeft ze nu voor een zwarte jurk gekozen?

  • Jan Van Overveldt

    Ik ben een groot voorstander van dat vrouwen voor gelijkaardig werk evenveel verdienen als een man.MAAR MAAR daar begint het probleem, zeer vaak worden moeilijke dossiers doorgeschoven naar mannen die het dan mogen oplossen. heb ook situaties geweten waar mannelijk medewerkers enkel in krant lagen te lezen en daarvoor nog ingedekt voor waren trouwens. Fout ligt feitelijk bij het hoger beleid...

  • Maribel Van Opstal

    Top dame