Golden Globes voor underdogs McDormand en Ronan

Saoirse Ronan
Getty Images Saoirse Ronan
De prijzen voor beste filmactrices zijn zondag bij de Golden Globes uitgereikt aan de bij ons relatief onbekende Frances McDormand en Saoirse Ronan.

McDornand werd bekroond voor haar rol in 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'. Bij haar speech na het ontvangen van de award voor beste drama werd het geluid een paar keer weggedraaid toen zij de politieke situatie in de VS en het seksueel misbruik in Hollywood met enige krachttermen besprak.

Ronan won voor haar titelrol in 'Lady Bird'. Ze gaf in haar toespraak wat extra aandacht aan haar moeder, die de ceremonie en de winst van haar dochter moest volgen via Facetime. Ook prees ze 'Lady Bird'-regisseur Greta Gerwig en bedankte ze "alle vrouwen in mijn leven die me elke dag weer steunen."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.