Geen Golden Globe voor 'Girl' van Lukas Dhont

Regisseur Lukas Dhont en hoofdrolspeler Victor Polster op het Film Fest in Gent.
Dieter Bacquaert Regisseur Lukas Dhont en hoofdrolspeler Victor Polster op het Film Fest in Gent.
De zwart-witfilm ‘Roma’ van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón heeft deze nacht de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film gewonnen. 

'Girl', de film van regisseur Lukas Dhont, valt daarmee naast de prijzen. Dat is deze nacht in Los Angeles bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Amerikaanse filmprijzen. 

In de categorie voor beste niet-Engelstalige film waren naast ‘Roma’ en ‘Girl’ ook ‘Shoplifters’ van Japanner Hirokazu Koreeda, ‘Capernaum’ van de Libanese Nadine Labaki en ‘Never look away’ van Duitser Florian Henckel von Donnersmarck genomineerd.

lees verder onder de foto:

De Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón won met Roma een Golden Globe voor beste buitenlandse film. 'Girl', de film van regisseur Lukas Dhont, viel daarmee buiten de prijzen.
AFP De Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón won met Roma een Golden Globe voor beste buitenlandse film. 'Girl', de film van regisseur Lukas Dhont, viel daarmee buiten de prijzen.

Cuarón won ook Globe voor beste regie

Regisseur Alfonso Cuarón won ook de Golden Globe voor beste regie voor ‘Roma’. Hij was daarnaast genomineerd voor de prijs voor beste scenario, maar die ging uiteindelijk naar ‘Green Book’. ‘Roma’ is een familieportret over het leven van een dienstmeisje in het Mexico van de jaren zeventig.

De filmposter van Girl.
Photo News De filmposter van Girl.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc werbrouck

    Die film verdiende dat absoluut niet. Als cinefiel - en dit met meerdere vrienden - erg ontgoocheld over de hele lijn. maar ja..het onderwerp bepaalde blijkbaar de kansen op een globe, niet de film zelf.