Afwezige Weinstein wordt belachelijk gemaakt op de Globes: "Laten we het hebben over die olifant..."

Seth Meyers
REUTERS Seth Meyers
Seth Meyers presenteerde dit jaar de Golden Globes, en daar hoort zoals altijd een monoloog aan het begin van de show bij. Meyers wist perfect waar de avond om draaide: vrouwenrechten en het misbruik in Hollywood. Daar speelde hij dan ook gretig op in.

"Laten we het hebben over de olifant die níet in de zaal is", stak Meyers van wal. "Harvey Weinstein. Harvey is niet hier vanavond. Ik heb geruchten gehoord dat hij niet makkelijk is om mee samen te werken... Geen zorgen, over twintig jaar zien we hem weer terug als de eerste man die wordt uitgejoeld wanneer zijn overlijdensbericht verschijnt." Daarmee verwijst Meyers naar de slideshow met foto's van bekende personen die dat jaar overleden die traditioneel op de awardshow wordt vertoond. 

Verder stak hij ook nog de draak met Donald Trump en Kevin Spacey. Zijn volledige monoloog kan u hieronder bekijken. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Deville

    Waar waren al die helden enkele jaren geleden? Hoeveel slachtoffers zijn er niet extra door hun jarenlang stilzwijgen? Al degenen die op de hoogte waren en in een invloedrijke positie zijn of waren zijn medeplichtig met inbegrip van slachtoffers die nu een hoge functie hebben in de sector of macht hebben doordat ze nu een ster zijn. Al wie gesproken heeft toen Weinstein nog volop aan de macht was zijn de enige helden in deze zaak.

  • John Ulmer

    Hoe laag kan je gaan in een speech ?

  • Walter Van Asbroeck

    Nu durven ze plots allemaal kritiek hebben op Weinstein. Mijn complimenten voor degenen die het naar buiten brachten, die hadden tenminste lef, niet degenen die nu de flauwe plezante uithangen maar het vorig jaar nog in hun broek deden als hij nog maar naar ze keek .