Geen Nicole Kidman naast Lien Van de Kelder in 'Nymphomaniac'

Kidman zal dimaal niet samenwerken met Von Trier.
Kidman zal dimaal niet samenwerken met Von Trier.
De aangekondigde Nicole Kidman zal dan toch niet opnieuw samenwerken met de controversiële regisseur Lars von Trier voor zijn felbesproken project 'Nymphomaniac'. Wie wél nog altijd meespelen, zijn onze landgenoten Michael Pas, Ivan Pecnik en natuurlijk Lien Van de Kelder. Shia LaBeouf liet eerder al weten échte seks te zullen hebben tijdens de opnames. Hij beweert ook eigen sekstapes tussen zijn auditieformulieren te hebben gesmeten om von Trier te overtuigen van zijn capaciteiten ter zake.

In 'Nymphomaniac' kijkt een zelfverklaarde seksverslaafde terug op haar erotische ervaringen met een man die haar kwam redden toen ze klop kreeg. De hoofdrol is weggelegd voor Charlotte Gainsbourg.

Volgens The Hollywood Reporter zou Nicole Kidman zich teruggetrokken hebben uit de film. Volgens sommigen zou haar werkschema onverenigbaar zijn met dat van de nu al zwaar gecontesteerde film van Lars von Trier, met wie ze in 2003 samenwerkte voor Dogville (samen met haar toenmalige partner Tom Cruise). Anderen vermoeden dat Kidman het niet zag zitten om échte seks te hebben tijdens de opnames.

Dan is Shia LaBeouf een pak enthousiaster. Naar verluidt stuurde hij eigen sekstapes van zijn prestaties met zijn lief naar von Trier als onderdeel van zijn auditie. LaBeouf steunt de regisseur in diens overtuiging dat zoveel mogelijk echt moet zijn. "Wat illegaal is, zullen we met wazige beelden filmen. Al de rest gebeurt gewoon in het echt."

Naast Charlotte Gainsbourg en Lien Van de Kelder zullen we ook Willem Dafoe, Uma Thurman, Christian Slater en Stellan Skarsgard zien in de film.

Charlotte Gainsbourg.
Getty Charlotte Gainsbourg.
photo_news