Fragment uit ‘Meet Joe Black’ gaat na 21 jaar plots weer viraal: “Blijft de gekste scène ooit”

MJB
Toen ‘Meet Joe Black’ - een film uit de jonge acteerjaren van Brad Pitt - in 1998 uitkwam, kraaide daar amper een haan naar. De prent haalde tegenvallende resultaten aan de box office en verdween daarna weer in de vergetelheid. Tot nu, want deze week ging een fragment uit de film plots viraal.

Aan de cast zal het niet gelegen hebben, want de hoofdrollen in ‘Meet Joe Black’ waren weggelegd voor Anthony Hopkins, Claire Forlani en een toen nog relatief onbekende Brad Pitt. Toch kon de film op weinig enthousiasme rekenen: in de VS haalde hij amper 44 miljoen dollar op, terwijl het 90 miljoen kostte om hem te maken. Vermoedelijk zat de lengte van de prent daar voor iets tussen: met meer dan drie uur op de teller is hij wat aan de langdradige kant. En het plot - Pitt speelt Magere Hein - werd ook door velen op hoongelach onthaald.

Maar net de absurditeit van het script doet de film nu herleven. Op Twitter postte iemand een fragment uit de productie, waarin Pitt afscheid neemt van Forlani (die hij net leerde kennen) en zolang talmt dat hij aangereden wordt door een auto. “Het blijft de gekste scène die ik ooit gezien heb”, schreef de oorspronkelijke poster erbij. En ze krijgt veel bijval: de tweet kreeg intussen meer dan 134.000 likes en meer dan 36.500 retweets. Het fragment ontketende ook heel wat discussies, onder meer over welke film de knapste Brad Pitt toont. Die hield gelukkig ook geen kater over aan de geflopte prent: na ‘Meet Joe Black’ maakte hij het bejubelde ‘Fight Club’. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kevin Kemers

  Stevig stuntwerk van Brad Pitt. Ik betwijfel of hij zich vandaag nog aan dergelijke spectaculaire stunts zou wagen.

 • Cindy De Lamper

  Ik vond dit een heel goede film. Deze scene vind ik heel goed. Verschoot me een ongeluk toen hij werd dood gereden. Mooie scene.

 • Rania Desaegher

  Deze film was voor mij helemaal niet onbekend. Een knappe Brad Pitt met uitstekende acteerprestaties.

 • Koenraad Verstraeten

  Ik vond dat een steengoeie film. Maar alles wat Sir Hopkins acteert vind ik reuze, dus ik heb genoten en zal opnieuw kijken, mochten ze hem nog eens uitzenden. Ook de mysterieuze, beetje occulte sfeer erin, draagt de film wel, vind ik. Mijn favoriete fragment in deze film was echter Brad's interactie in die board-meeting in het bedrijf van Hopkins. Wow!!

 • Hans Tandt

  Geflopte prent????? Eén van de beste films ooit.

Video