Filmklassiekers ‘E.T.’ en ‘Jurassic Park’ voeren box office aan

ANP Kippa
De films ‘Jurassic Park’ en ‘Jaws’ van regisseur Steven Spielberg (73) domineren na bijna 30 en 45 jaar weer de Amerikaanse bioscooplijsten. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Normale bioscopen zijn in de VS nog steeds vrijwel allemaal dicht vanwege de coronacrisis. Alleen drive-in-bioscopen trekken momenteel opvallend veel publiek. En daar doen de twee blockbusters van Steven Spielberg het opvallend goed.

De dinosaurussenfilm uit 1993 stond afgelopen weekend bovenaan de box office met in totaal 230 vertoningen door het hele land. In totaal bracht de film, 1.411 weken na zijn première, een half miljoen dollar op (zo’n 440.000 euro). Haaienklassieker ‘Jaws’ uit 1975 draaide de afgelopen week in 187 drive-in-theaters en bracht daarmee hetzelfde bedrag in het laatje, 2.349 weken na de eerste vertoning halverwege de jaren zeventig.

Op vlak van ‘nieuwe’ films is de animatiefilm ‘Trolls World Tour’ van Dreamworks al negen weekends de leider, maar die moest het nu dus afleggen tegen de klassiekers. Ook ‘The Invisible Man’ stond even op één. 

Raiders of the Lost Ark

Spielberg is sowieso een regisseur die graag gedraaid wordt in de autobioscopen, want ook ‘E.T’. staat in het lijstje. De wereldberoemde film over de vriendschap tussen een buitenaards wezen en een eenzaam jongetje werd honderd keer vertoond en bracht iets meer dan een 100.000 euro in het laatje. Ook ‘Raiders of the Lost Ark’ van Spielberg, het eerste deel in de ‘Indiana Jones’-reeks, staat trouwens weer in het lijstje, op plaats 18.

In totaal werd in de Amerikaanse bioscopen het afgelopen weekend zo’n 3,5 miljoen euro verdiend aan de verkoop van kaartjes. In 2019, toen alle bioscopen gewoon open waren, leverde ditzelfde weekend meer dan 177,5 miljoen euro op. Andere titels in de lijst zijn klassiekers als ‘Back to the Future’ en ‘The Goonies’.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.