Vlaamse film 'Labyrinthus' verkoopssucces in Cannes nog voor wereldpremière

Op het filmfestival van Cannes werd de Vlaamse film 'Labyrinthus' al verkocht aan Frankrijk, Italië, Estland en Japan.  De internationale verkoop van deze spannende avonturenfilm is des te opmerkelijk omdat de film pas op 28 juni in Vlaanderen in wereldpremière gaat. 'Labyrinthus' is de debuutfilm van Douglas Boswell, naar een scenario van Pierre De Clercq en in een productie van Savage film en Eyeworks.

De film werd gemaakt met nooit eerder geziene CGI -effecten zodat het allemaal zeer internationaal oogt. Dit is misschien ook meteen de verklaring voor het succes op de Marché in Cannes.

Gevangen in computerspel
Het verhaal? De veertienjarige Frikke ontdekt bij toeval een computerspel waarin enkele van zijn vrienden terechtgekomen zijn. Enkel Frikke kan hen er uit bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat Frikke op zoek naar het kwade meesterbrein achter dit gemene spel en hoopt hij zo zijn vrienden te redden.

Douglas Boswell werd eerder al bekend door zijn kortfilm 'Romance', die een internationale carrière kende en enkele televisieseries waaronder 'De Elfenheuvel'. Het bijzonder orginele verhaal werd geschreven door Pierre De Clercq, die bekend is van o.a. 'Hasta La Vista' en 'Man zkt Vrouw'. Savage film produceerde o.a. 'Rundskop'.

De hoofdrollen worden vertolkt door enkele jonge talenten, nl. Spencer Bogaert, Emma Verlinden, Felix Maesschalck en Nell Cattrysse (bekend van 'The Broken Circle Breakdown') die bijgestaan worden door enkele gevestigde waarden, met name Tine Embrechts, Pepijn Caudron, Herwig Ilegems en Ivan Peknik.

Vindingrijk
De computerwereld in de film, een mix van live action en 3D-animatie, werd op een unieke manier opgebouwd. De makers hebben een ingenieuze constructie bedacht die hen toeliet spectaculaire camerabewegingen te maken en het rondrennen van de kinderen in het virtuele decor zeer dynamisch te filmen.

Kos