Michaël R. Roskam zetelt in Chopard Trophy Jury van Cannes

UNKNOWN
Michaël R. Roskam, de regisseur van het Oscargenomineerde 'Rundskop', is uitgenodigd om te zetelen in de Chopard Trophy Jury van het Internationaal Filmfestival van Cannes. Chopard, dat ook de Gouden Palm van het Festival sponsort, wil met de Trophy de uitzonderlijke prestaties van aanstormend internationaal acteertalent bekronen. Dat meldt het Audiovisueel Fonds vandaag.

Roskam krijgt in de jury het gezelschap van onder meer 'Precious'-productrice Sarah Siegel-Magness, actrice Sharon Lawrence en Steven Gaydos van het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety. De onderscheidingen, een voor een acteur en een voor een actrice, worden in aanwezigheid van Cannes Festivalpresident Gilles Jacob uitgereikt tijdens een galadiner.

Het is voor de 12e maal dat Chopard, een Zwitserse producent van uurwerken en juwelen, zijn Trophy uitdeelt. De winnaars worden aan de vooravond van het Festival bekendgemaakt.

Bij de eerdere winnaars van de Chopard Trophy zitten sterren als Marion Cotillard (die binnenkort te zien is aan de zijde van Matthias Schoenaerts in de nieuwe film van Jacques Audiard, 'Rust & Bone'), Diane Kruger en Gaël Garcia Bernal. Het filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 16 tot 27 mei.