Ga naar de mobiele website
^ Top

"Rol heeft me ander mens gemaakt": Julianne Moore lyrisch over nieuwe film

Julianne Moore op de wereldprèmiere van de film 'Wonderstruck'.
WireImage Julianne Moore op de wereldprèmiere van de film 'Wonderstruck'.
Julianne Moore heeft een andere wereldvisie gekregen door zich te verdiepen in gebarentaal. De actrice speelt een dove vrouw die in een museum werkt in haar nieuwe film 'Wonderstruck', die vandaag in wereldpremière gaat op het festival van Cannes.

"De film gaat vooral over communicatie", vertelt Moore. "Zeker als actrice is dat een thema dat mij enorm aanspreekt. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop mensen zichzelf duidelijk kunnen maken, zoals spraak, maar ook lichaamstaal of het gebruiken van je handen."

Andere cultuur
Ter voorbereiding op Wonderstruck leerde de actrice gebarentaal, maar verdiepte ze zich ook in de wereld van doven. "De enige manier om een andere cultuur te doorgronden, is door jezelf volledig in de schoenen van de ander te plaatsen. Ik had er nooit bij stilgestaan hoe dove mensen de wereld ervaren. Dat ik even die blik met de wereld mocht delen, heeft mij nieuwe inzichten gegeven en een ander mens gemaakt."

Tieners
Moore deelt de meeste scènes in de film met twee tienerjongens. "In de ideale situatie sta je op de set als gelijken", legt de actrice uit. "Het maakt niet uit of je tegenover iemand van 7, 75 of 12 staat. In dat geval zat ik met de twee kinderen helemaal op één lijn."

Genie
Wonderstruck is de vierde film die Moore samen met regisseur Todd Haynes maakt. Eerder werkten ze aan 'Carol', 'Far From Heaven' en 'I'm Not There'. "Zodra ik zijn scripts lees, weet ik meteen dat ik wil meedoen. Zijn rollen vragen altijd iets totaal anders van mij dan ik eerder gedaan heb."

De actrice noemt Haynes een genie. "Hij maakt het zijn acteurs zo eenvoudig. Todd bereidt álles tot in de details voor, van de set tot de cameravoering. Je hoeft als acteur alleen maar te acteren en voor de camera te gaan staan, daarna gaat het eigenlijk vanzelf."

Julianne Moore op de wereldprèmiere van de film 'Wonderstruck'.
WireImage Julianne Moore op de wereldprèmiere van de film 'Wonderstruck'.1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Renzo De Hond

    Julianne Moore bewijst dat je niet mooi moet zijn om carriere te maken in Hollywood.

Meld een bug