Filmfestival Cannes wordt afgelast als situatie coronavirus niet verbetert

Pierre Lescure
EPA Pierre Lescure
Het filmfestival in Cannes houdt er rekening mee dat het wordt afgelast. Als de situatie rond het coronavirus niet verbetert dan gaat het festival in mei niet door, zegt directeur Pierre Lescure in de Franse krant Le Figaro.

Lescure blijft echter “redelijk optimistisch” dat het evenement doorgaat en hoopt dat de ergste piek van het virus in maart wordt bereikt. “En dat we in april een beetje rustiger kunnen ademhalen.”

In Frankrijk staat het aantal besmettingen woensdag op meer dan 1700 en 33 doden. Eerder deze maand werden, net als bij ons, evenementen waar meer dan duizend bezoekers op afkomen afgelast. Zo ook MipTV, de jaarlijkse televisiebeurs die eveneens in Cannes wordt gehouden.

Mocht Cannes, dat van 12 tot en met 23 mei plaatsvindt, worden afgeblazen dan brengt dat de toekomst van het filmfestival niet in gevaar. “We kunnen op z’n minst een jaar zonder omzet”, aldus Lescure.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.