Film over aanslagen in Christchurch in de maak

De Al Noor-moskee in Christchurch.
AFP De Al Noor-moskee in Christchurch.
Er wordt een film gemaakt over de aanslag tegen twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Dat heeft de Egyptische producer Moez Masoud zelf bekendgemaakt op Cannes, schrijft Variety. Bij de schietpartij op 15 maart lieten 51 mensen het leven.

De film zal draaien rond een Afghaanse familie die naar Nieuw-Zeeland vlucht en daar geconfronteerd worden met “dood en vernieling”, volgens Variety. De voorlopige werktitel is ‘Hello Brother’, naar de laatste woorden van één van de aanwezigen in de moskee, die de schutter welkom heette voor die het vuur opende.

Het project werd aangekondigd door Egyptische schrijver, activist en producer Moez Masoud, die ook betrokken was bij de film ‘Clash’ (2016). “Het verhaal dat ‘Hello Brother’ het publiek zal bieden is maar één stap in het genezingsproces, zodat we elkaar beter kunnen begrijpen, net zoals de oorzaken van haat, racisme, suprematie en terrorisme”, klinkt het. Hij bevestigde het nieuws ook op Twitter.

RV

Kritiek

Volgens The New Zealand Herald klinkt er al kritiek op het voorstel. Zo zou de woordvoerder van de Al Noor-moskee, één van de doelwitten van de aanslag, niet opgezet zijn met de film. “Ik ben niet geïnteresseerd in films. Het laatste wat ik wil is een Hollywood-behandeling of dramatisering”, aldus woordvoerder Anthony Green.

Verschillende gebruikers op Twitter menen ook dat een film veel te vroeg komt. “Tien weken is nog niet eens genoeg om te rouwen", klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.