Film Fest Gent opent met donkere film "D'Ardennen"

De cast van D'Ardennen bij de opening van het 42ste Film Fest Gent
BELGA De cast van D'Ardennen bij de opening van het 42ste Film Fest Gent
Het 42ste Film Fest Gent is vanavond van start gegaan met een traditioneel rodelopermoment, gevolgd door de openingsfilm "D'Ardennen". Op zeven festivallocaties in Gent worden 111 films getoond, met een focus op 'British cinema'.

De rode loper is de jaarlijkse afspraak voor al wie in Vlaanderen met film bezig is. Veel bekijks ging naar de indrukwekkende cast van de openingsfilm "D'Ardennen", met als hoofdrolspelers Veerle Baetens en de 'broers' Kevin Janssens en Jeroen Perceval, op wiens toneelstuk de openingsfilm is gebaseerd. Maar ook acteurs Jan Bijvoet, Peter Van Den Begin, Sam Louwyck, actrices Viviane De Muynck en Brit Van Hoof lieten zich aan de zijde van regisseur Robin Pront opmerken.

Verder schreden ook nog veel andere acteurs, regisseurs, producenten, schrijvers, muzikanten en televisiemakers over het tapijt. De Britse regisseur Alan Parker, dit jaar juryvoorzitter, liep de loper op met juryleden Caroline Strubbe en Boyd van Hoeij. Tot slot tekenden ook veel politici present, onder wie Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld).

De zowat drieduizend genodigden krijgen in Kinepolis Gent en Kunstencentrum Vooruit de openingsfilm "D'Ardennen" voorgeschoteld. Het debuut van regisseur Robin Pront vertelt het donkere verhaal van twee broers, waarvan er één moest brommen na een overval. Wat volgt is een liefdesverhaal dat ontaardt in een broederstrijd met een verrassend slot.

Film Fest Gent verwelkomt de komende dagen verschillende buitenlandse gasten. Zo wordt morgen de Canadese acteur Christopher Plummer in de bloemetjes gezet en stelt de Ierse acteur Colin Farell zijn nieuwste film "The Lobster" voor, die overigens ook aan de competitie deelneemt. Verder komt 'True Blood-vampier' Alexander Skarsgård naar Gent en onder meer ook de internationaal gewaardeerde regisseurs Hirokazu en Kooreeda, Yorgos Lanthimos en Pablo Larrain worden verwacht.

Film Fest Gent loopt nog tot en met 24 oktober.

De Britse regisseur Alan Parker zit dit jaar de jury voor.
epa De Britse regisseur Alan Parker zit dit jaar de jury voor.
Colin Farrell stelt de SF-komedie "The Lobster" voor, waarin hij de hoofdrol vertolkt.
GETTY Colin Farrell stelt de SF-komedie "The Lobster" voor, waarin hij de hoofdrol vertolkt.
True Bloodvampier Alexander Skarsgård stelt zijn nieuwste film "The Diary of a Teenage Girl" voor.
getty True Bloodvampier Alexander Skarsgård stelt zijn nieuwste film "The Diary of a Teenage Girl" voor.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.