Film 'De Kampioenen' breekt in eerste weekend record Loft

BELGA
Niemand die eraan twijfelde dat de 'F.C. De Kampioenen'-film goeie zaken zou doen, maar het succes is ronduit verplétterend. Ondanks de negatieve recensies lokte 'Kampioen zijn blijft plezant' op enkele dagen liefst 130.000 mensen naar de bioscoop, het sterkste openingsweekend ooit voor een Belgische film en zo'n 10.000 meer dan 'Loft'. Vier redenen waarom ook de film rond de dolgekke voetballers een succes is.

Perfecte timing
Op tv zijn 'De Kampioenen' al jaren het familiemoment bij uitstek en nu ook in de cinema. Want wat is er met dit gure weer gezelliger dan in de kerstvakantie met het hele gezin naar de bioscoop te trekken? De gezellige feelgood-sfeer van de film, inclusief obligaat happy end, past bovendien helemaal bij de tijd van het jaar.

Nieuw publiek
'De Kampioenen' spreken een bijzonder ruime doelgroep aan die anders minder gemakkelijk naar de bioscoop trekt, namelijk 55-plussers en jonge kinderen. De bomma en de bompa met de kleinkinderen: altijd een winnende formule. Vooral omdat de andere grote familiefilms van het moment, zoals 'The Hobbit' of 'The Hunger Games', eigenlijk te gewelddadig zijn voor de jongste kijkers.

Veel fuzz vooraf
Er was vooraf veel media-aandacht voor de moeilijke totstandkoming van de film. Ook de vele advertenties op bussen en televisie misten hun effect niet, terwijl de trailer van de prent onder jongeren gretig werd gedeeld op Facebook en Twitter. Dat Kinepolis speciaal voor 'De Kampioenen' ochtendvoorstellingen heeft ingelast, droeg eveneens bij tot de straffe bezoekscijfers.

Uniek event
'De Kampioenen' hebben een uitzonderlijk trouw publiek. Een universiteitsonderzoek rond de serie wees uit dat de meeste fans niet alleen elke week op tv kijken, maar dat ze ook alle reeksen op dvd hebben. Ze willen geen seconde van hun favoriete personages missen. Die mensen willen dus allemaal zo snel mogelijk de film gezien hebben, die uitdrukkelijk als het eerste én het laatste bioscoopavontuur van 'De Kampioenen' wordt gepromoot.