Fans enthousiast over Fifty Shades-film

Hoofdrolspelers Dakota Johnson en Jamie Dornan in de erotische film 'Fifty Shades of Grey'.
PHOTO_NEWS Hoofdrolspelers Dakota Johnson en Jamie Dornan in de erotische film 'Fifty Shades of Grey'.
Honderd fans kregen gisterenavond in New York de aankomende blockbuster Fifty Shades of Grey te zien. Ze reageerden na afloop erg enthousiast op de film, meldt NY Daily News. Vooral de chemie tussen hoofdrolspelers Jamie Dornan en Dakota Johnson werd geprezen.

Honderd fans kregen vrijdagavond in New York de aankomende blockbuster Fifty Shades of Grey te zien. Ze reageerden na afloop erg enthousiast op de film, meldt NY Daily News. Vooral de chemie tussen hoofdrolspelers Jamie Dornan en Dakota Johnson werd geprezen.

De film draait om de ontluikende seksuele relatie tussen de steenrijke zakenman Christian Grey en de naïeve Anastasia Steele. Grey wijdt het meisje in in de wereld van de harde sm tijdens de broeierige verhouding tussen de strenge meester en zijn 'sub', de onderdanige partner Anastasia. De boekenreeks die de film voorging, was wereldwijd een enorm succes.

Verschil met boek
Het honderdkoppige vrouwelijke publiek klapte veel tijdens de voorstelling, en de eerste scène van Jamie als Christian werd met een hoop geschreeuw ontvangen. Kathy Exposito zat in de zaal: "Ik heb geen problemen met seks. Maar er zit wel een groot verschil tussen thuis in je eentje het boek lezen, of hier in de zaal met honderd mensen naar de film te kijken. Ik dacht: nu weet iedereen dat ik van dit soort dingen houd."

Chemie
Een andere vrouw prijst het acteerwerk. "Ik hoorde dat de hoofdrolspelers elkaar in het echt niet zo graag mogen. Maar ze deden het prima, er was veel aantrekkingskracht tussen hen." De film was beter dan de boeken, stelde een bezoekster uit Ierland. "Het boek was saai, de film veel boeiender."

De film Fifty Shades of Grey gaat op 11 februari in première in de Belgische zalen.

AP
Auteur E.L. James.
GETTY Auteur E.L. James.