Familie van J.R.R. Tolkien is niet blij met biografische film

Nicholas Hoult (links) als Tolkien in de nieuwe biografische film.
YouTube Nicholas Hoult (links) als Tolkien in de nieuwe biografische film.
De erfgenamen van ‘Lord Of The Rings’-auteur Tolkien zijn niet te spreken over de biogriafische film ‘Tolkien’, die volgende maand in de zalen komt. Ze laten weten dat ze geen toestemming hebben gegeven voor het maken van de film en dat ze er ook helemaal niet aan meegewerkt hebben.

Nicholas Hoult speelt een jonge versie van de beroemde ‘Lord Of The Rings’-schrijver in de nieuwe biografische film ‘Tolkien’. De film vertelt over de jeugd van de auteur, zijn tijd als soldaat in het leger en zijn liefdesleven. De erfgenamen van Tolkien hebben de film zelf nog niet gezien, maar vinden het niet kunnen dat de prent zonder hun toestemming in het leven werd geroepen. Ze geven dus op voorhand al mee dat ze de inhoud niet hebben goedgekeurd. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pierre Decauwers

    Toestemming hoeft ook niet. Dat zou trouwens nogal een eufemistische blik op de geschiedenis geven. De biografie van Hitler, Stalin, Mao ... ja, maar zijn familie had er geen toestemming voor gegeven.