Familie Michael Jackson wil misbruik-docu niet op tv

Michael Jackson op een persconferentie in Londen in 2009.
REUTERS Michael Jackson op een persconferentie in Londen in 2009.
De nabestaanden van Michael Jackson willen met de Amerikaanse televisiezender HBO rond de tafel vanwege de spraakmakende documentaire Finding Neverland. De familie vraagt dat de zender, die de documentaire waarin het popicoon wordt beschuldigd van seksueel misbruik mee produceerde, de film niet zal uitzenden in de VS op 3 maart. 

De familie vraagt dat in een zeven pagina’s tellende brief die in handen is van het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter. In de brief, die is opgesteld door de advocaat van de Jacksons, wordt niet gerept over mogelijke juridische stappen die ze eventueel overwegen te nemen. Wel hopen de nabestaanden samen met HBO tot een oplossing te komen. Volgens de familie Jackson schetst de documentaire een eenzijdig beeld van de in 2009 overleden King of Pop, die zich niet meer kan verdedigen.

In de documentaire vertellen twee mannen afzonderlijk van elkaar hoe ze eind jaren tachtig, als 7 en 10-jarige jongens, bevriend raakten met Jackson en jarenlang misleid en misbruikt werden. De documentaire ging vorige maand in première op het Sundance Film Festival in Utah en deed flink wat stof opwaaien. 

Positieve recensies

Hoewel de Jacksons de film verwerpen, zijn de recensies overwegend positief en kregen de twee mannen op Sundance een luid applaus. 

HBO heeft in een reactie laten weten niet af te wijken van de programmering. “Het wijzigt onze plannen niet. We hebben de uitzenddatum bekendgemaakt en de film zal worden uitgezonden zoals gepland”, aldus Casey Bloys, verantwoordelijk voor de programmering van HBO.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Vervaet

  Ik was al vergeten dat sommige "kenners" hieronder er bij waren toen het "misbruik" zich afspeelde...

 • Johan Hornix

  Als je dit niet op tv wil verberg je iets... duidelijk genoeg dat hij schuldig was... de waarheid komt altijd uit

 • Ronald Polutnik

  Iedereen zou het moeten weten hoe zo'n mensen waren of in een steken, want zo zijn er heel veel van die bekende mensen die zich anders voordoen dan ze zijn .

 • Marc De Vos

  @Eddy Vervaert : Michael heeft als kind een ongelukkige jeugd gehad dus niet verwonderlijk dat hij als volwassene de pedalen kwijt was al keur ik dit zéker niet goed. Deze jongens gaan hier niet over liegen.

 • Eddy Vervaet

  De waarheid is dat Michael zich niet meer kan verdedigen door de eenzijdige reacties van 2 zogenaamde “slachtoffers”.Michael is vrijgesproken.Dus onschuldig...