Extra vertoningen van Oscarwinnaar 'Birdman' bij Kinepolis

Michael Keaton in een scène van Birdman.
AP Michael Keaton in een scène van Birdman.
Er komen extra vertoningen van de film 'Birdman' in de cinemazalen van Kinepolis. Dat heeft de Belgische bioscoopketen vandaag bekendgemaakt. 'Birdman' was gisteren de grote winnaar van de 87ste Oscaruitreiking en won onder meer de award voor de beste film.

'Birdman', waarin Michael Keaton, Edward Norton, Naomi Watts en Emma Stone meespelen, gaat over een aan lager wal geraakte acteur uit superheldenfilms die in het theater opnieuw probeert aan te knopen met het succes. De film van de Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Inarritu wist vier Oscars in de wacht te slepen: voor de beste film, het beste oorspronkelijke scenario, de beste regie en de beste fotografie.

Door het grote succes bij de Oscaruitreiking, verwacht Kinepolis dat dat extra veel nieuwsgierigen naar 'Birdman' willen gaan kijken. Daarom wordt het aantal vertoningen van de film opgevoerd.

Zo worden in de Kinepolis-complexen in Gent, Leuven, Hasselt en Brussel extra vertoningen toegevoegd aan de bestaande programmatie. In Kortrijk en Brugge wordt de zwarte komedie voor het eerst in de programmatie opgenomen. In Eigenbrakel zal de film opnieuw worden vertoond.

Regisseur van Birdman Alejandro Gonzalez Inarritu.
GETTY Regisseur van Birdman Alejandro Gonzalez Inarritu.