EXCLUSIEF: Eerste beelden Sinterklaasfilm 'Ay Ramon!'

Paradiso
Het is uitkijken naar 'Ay Ramon!', de nieuwe Sinterklaasfilm die dit najaar in de zalen verschijnt. Het scenario van de hand van Hugo Matthysen werd verfilmd door Stijn Coninx.

De hoofdrol is weggelegd voor Ramon Iglesias: de trouwe paardenverzorger van de Sint (vertolkt door Pieter Embrechts). 'Ay Ramon!' gaat over de mysterieuze verdwijning van het paard van Sinterklaas en Ramon tijdens de reis vanuit Spanje naar Vlaanderen, en de gevolgen daarvan voor de Sint, Zwarte Piet en hun vrienden. De film wordt op 28 oktober uitgebracht.

Het verhaal
Zoals elk jaar komt de Sint met de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij kijkt uit naar het weerzien met zijn trouwe paardenverzorger Ramon Iglesias en zijn paard Slechtweervandaag. Die reizen over land, omdat Slechtweervandaag anders zeeziek zou worden. Maar Ramon en Slechtweervandaag zijn niet op de afspraak aan de kade. Sinterklaasexpert professor Van den Uytleg, zijn geliefde Conchita Garcia, de huishoudster van de Sint, Zwarte Piet, de kapiteins Paelinckx en Verscheepen: allemaal gaan ze op zoek naar Ramon en Slechtweervandaag. Want als die er niet zijn tegen zes december, dan kan de Sint niet over de daken rijden om de pakjes bij de kinderen te brengen.

Zwarte Piet gerestyled
Het gaat in 'Ay Ramon' om dezelfde Sint als die van 'Dag Sinterklaas' van Ketnet. Voor de gelegenheid werd het uiterlijk van Zwarte Piet wel verfijnd, met het oog op de maatschappij van vandaag, maar met respect voor de Sinterklaastraditie. Zo zal Piet er in 'Ay Ramon!' iets anders uitzien dan vroeger: onder de zwarte roetvegen zie je zijn witte huid. Verder heeft hij niet langer kroezelhaar, gekleurde lippen of oorbellen, maar draagt hij wel hippe sportschoenen.

Vlaamse topacteurs
In 'Ay Ramon!' passeren een hele resem Vlaamse topacteurs de revue, zoals Jan Decleir, Frans Van der Aa, Pieter Embrechts, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Tom Van Dyck, Adriaan Van den Hoof, Evelien Bosmans en Matteo Simoni.